nlc.hu
Trend

Mehet pihenni a télikabát, jön a jó idő

Hétvégére megérkezik a valódi tavasz

Szombaton sok napsütésre, igazi kirándulóidőre számíthatunk.

Európa nagy részének időjárását anticiklon határozza meg, emiatt többnyire száraz, napos az idő, de az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet egyes részeken tartósabban megmarad – jelentette péntek délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délutáni órák hőmérséklete a tavaszt idézi, ám a hajnalok még többfelé elég csípősen alakulnak.

Kontinensünk északnyugati részein már változékonyabb az időjárás, ugyanis az Izland felett örvénylő ciklon frontális felhőzete már elérte a Brit-szigetek, illetve Norvégia térségét, és ezeken a tájakon eső, záporeső, Izlandon havazás is előfordul. A Kárpát-medence időjárását kezdetben még anticiklon alakítja, ám szombaton a nap második felében északnyugat felől elér minket a záporokkal, néhol zivatarokkal tarkított hidegfront, amely megtöri az enyhülést.

Hibátlan tavaszi időjárást ígér a hétvége

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Derült vagy gyengén felhős, száraz időre számíthatunk, majd hajnaltól nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek, de legalább néhány, a délkeleti, keleti tájakon akár több órára is kisüt a nap szombaton is. Szombat délutántól több helyen számíthatunk záporesőre, esőre, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, illetve az Alföld nyugati tájain zivatar is kialakulhat.
Szombat reggeltől a délnyugati, déli, délutántól az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős, néhol viharos széllökések. Zivatarok környezetében is lehet szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +6 fok között alakul, ám a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 20 fok között várható.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top