nlc.hu
Trend

Mentősnek öltözve kísérték el dédmamájukat az oltásra

Mentősruhába öltözve kísérték el a 97 éves dédmamájukat az oltásra

A két kisfiú mentősnek készül, ezért öltöztek be. A kórház szerint ez a történet népszerűsíti az oltást és az egészségügyi dolgozók munkáját.

A Telex egyik olvasója készített fotókat arról, hogy mentősruhába öltözött gyerekek kísérték dédnagymamájukat az egri oltópontra. Mint kiderült a nagyapjuk is velük volt, aki az RTL Klub Híradójának elmondta, nem jutott eszükbe, hogy ez veszélyt jelenthet, és az oltóponton betartották a járványügyi előírásokat, a gyerekeket azután engedték be, hogy megmérték a hőmérsékletüket, és maszkot, arcpajzsot, kesztyűt is viseltek.

Az országos tisztifőorvos korábban arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a szükségtelen találkozásokat, és a páciensek csak indokolt esetben érkezhetnek az oltásra kísérővel, de a kórház szerint ez egyedi eset volt, és közleményük szerint úgy gondolják, ez a történet népszerűsíti az oltást és az egészségügyi dolgozók munkáját.

A képeken szereplő két kisfiú rajong a mentőkért, ezért korábban arra kérték szüleiket, hogy saját pénzükből csináltassanak nekik az eredetire nagyon hasonlító mentős ruhákat. Az Országos Mentőszolgálat örömmel látja, hogy a mentő hivatás egyre népszerűbb a gyerekek körében is, de kérik, hogy az egyenruhát, vagy annak élethű másolatát így senki ne használja, mert megtévesztő lehet, írja a Telex.

Mentőautók

Mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top