nlc.hu
Trend

Mozis rekord: Godzilla vs. Kong

Rekordot döntött a mozik jegypénztáránál a Godzilla vs. Kong

A járványidőszak legjobb nyitó hétvégi bevételével debütált az észak-amerikai mozikban a Godzilla vs. Kong. Hétvégén összesen 32,2 millió dollárt, szerdai bemutatója óta pedig 48,5 millió dollár jegybevételt generált.

A több mint egy éve tartó koronavírus-járvány rengeteg mozit tett tönkre világszerte, ezért is jelent örömöt, ha végre mozis sikerről, mozitermek nyitásáról számolhatunk be. A Warner Bros. és a Legendary Entertainment filmjének eredménye azért is látványos, mert a film elérhető az HBO Max előfizetői számára is külön díj nélkül – írja az MTI a Varietyre hivatkozva.

A Godzilla vs. Kong az egész világon nagyot ment, összesen 285,4 millió dollárt hozott tíz nappal ezelőtti bemutatója óta a nemzetközi piacokon. David A. Gross, a Franchise Entertainment Research elemző cég szakembere a „még mindig nehéz körülmények ellenére” nagyon erős nyitásnak nevezte az eredményt. A moziknak ugyanis alig több mint 50 százaléka működik ismét, közülük sok csak korlátozott nézőszámmal fogadja közönségét a koronavírus-járvány elleni előírásoknak megfelelően.

A Sony Pictures The Unholy című horrorfilmje végzett a kasszasikerlista második helyén igen szerény eredménnyel, 3,2 millió dollárral, és éppen csak megelőzte a Bob Odenkirk főszereplésével készült Senki című akcióthrillert, ami hárommillió dollárt hozott a kasszáknál. 

Míg moziba nem mehetünk, marad a Netflix és az HBO GO: 

Rekordot döntött a mozik jegypénztáránál a Godzilla vs. Kong

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top