nlc.hu
Trend

10 helyett 15 négyzetméteres korlátozást vezet be a Tesco a járvány miatt

Az előírtnál szigorúbb járványügyi intézkedést vezet be a Tesco

A hipermarket szerint legfeljebb 6-8 percet kell majd várni a bejutásra.

A kormány korábbi bejelentése szerint, ha elérjük a 2,5 millió beoltott embert, megkezdődhet az ország részleges újranyitása. Ez többek között azt jelenti, hogy az újra megnyíló üzletekbe 10 négyzetméterenként egy vásárlót lehet beengedni. A hvg.hu információi szerint azonban a Tesco ennél is szigorúbb biztonsági előírásokkal várja a nyitást. A lap Pálinkás Zsolt vezérigazgatót idézi, aki szerint a Tesco áruházaiba 15 négyzetméterenként engedik majd be a vevőket, de ahol indokolt volt, eddig is korlátozták a maximálisan beengedhető vásárlók számát. 

Pálinkás szerint egyébként a korlátozás nem jár jelentős fennakadással, szerinte legfeljebb 6-8 percet kell várni arra, hogy valaki bejusson az üzletbe. A Tesco vezetője szerint a cég forgalma nem csökkent a koronavírus megjelenése óta. Csökkent viszont a bevásárlások száma, ami azt jelenti, hogy a vevők ritkábban mennek, de akkor többet vásárolnak, mint korábban. Pálinkás Zsolt rámutatott, hogy a november 11-én bevezetett korlátozások után körülbelül két hónapig tartott, amíg a vásárlók hozzászoktak az új rendszerhez. 

10 helyett 15 négyzetméteres korlátozást vezet be a tesco

Vásárlók állnak sorba egy írországi Tesco előtt (Fotó: Getty Images)

A Tesco vezérigazgatója az eredetileg a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt arról is, hogy a kormány és több fideszes politikus, köztük Lázár János is a külföldi, kereskedelmi multicégek kiszorítását emlegette. Pálinkás Zsolt szerint a Tesco nagyon jó kapcsolatot tart fenn a magyar kormánnyal. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top