nlc.hu
Trend

Elképesztően visszaesett az új fertőzöttek száma

Egy nap alatt megfeleződött az új fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában mindössze 1890 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. A különösen kedvező adat láttán azonban lehet, hogy korai még örülni, ugyanis a szokásosnál jóval kevesebb tesztet csináltak.

Az elmúlt 24 órában 170 beteg halt meg koronavírusban, 1890 új fertőzöttet regisztráltak (utoljára februárban láthattunk ilyen kedvező adatot) és már 2 millió 432 ezer ember kapta meg legalább a védőoltás első adagját. Ezek olyan adatok, melyeknek az elmúlt hetek fényében örülnünk kellene, de a mosolyunk még nem lehet teljesen őszinte – figyelmeztet a 444.

Túl vagyunk a tetőzésen? (fotó: Pixabay)

Túl vagyunk a tetőzésen? (Fotó: Pixabay)

A mindössze 1890 új fertőzötthöz ugyanis az is kellett, hogy az elmúlt időszakhoz képest jóval kevesebb, mindössze 11 194 tesztet végezzenek. Az azonban biztató adat, hogy a pozitív tesztek aránya ilyen kevés teszt mellett is 16,8 százalékra csökkent. Szintén jó hírnek tűnik, hogy tegnap 170-en hunytak el koronavírus következtében, de az alacsonyabb szám beleillik abba a trendbe, hogy a halálozási statisztika a hétvégéken rendre így alakul, aminek inkább az adminisztrációhoz lehet köze, nem pedig a járvány dinamikájához. Jelenleg 12 ezernél többen szorulnak kórházi ápolásra, a lélegeztetettek száma 11 fővel 1440-re csökkent. Jelenleg három megyében, Baranyában, Jász-Nagykun-Szolnokban és Zalában emelkedő trendet mutat a járvány, mindenhol máshol visszaszorulóban van.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top