nlc.hu
Trend

Üzletek reakciója a nyitásra

Káosz a fodrászatokon a nyitás miatt: mindenki most akar hajat vágatni

Az üzletek, köztük a fodrászok is, örülnek a nyitásnak, de váratlanul érte őket: sokaknak időbe telik visszarendeződni az eredeti kerékvágásba.

Elértük a 2,5 millió beoltottat – jelentette be Orbán Viktor kedden. Mától nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. „Járványügyi intézkedések lesznek, kérem, ezeket tartsák be. Akik még nem regisztráltak, kérem, tegyék meg és vegyék fel az oltást” – mondta a miniszterelnök tegnap. A bejelentés óta a fodrászok telefonja folyamatosan csöng – írja a Telex.

Káosz a fodrászatokon a nyitás miatt

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Egy vecsési fodrász a lapnak elmondta, ő ugyan nincs beoltva, de minden jóérzése ellenére kinyit. Ugyanis 14 vendége hívta fel a miniszterelnöki bejelentést követő egy órában, hogy menne már szerdán hozzá, ezért dolgozni fog szerda este, ameddig lehet.

Egy zuglói fodrász is arról panaszkodott, hogy a fodrászok mindenhol pánikolnak, hogyan kezeljék a kuncsaftjaikat, mert Orbán Viktor beszéde után nonstop elkezdték őket keresni meg hívogatni. Mint hozzátette, totál káosz van ebben a szektorban.

Mások óvatosabbak:  Az IKEA még kivár. „Jelenleg felkészítjük áruházainkat arra, hogy a lehető legbiztonságosabban megnyissuk azokat. Hamarosan tájékoztatunk arról, hogy mikor, milyen biztonsági intézkedésekkel nyitjuk meg áruházainkat” – olvasható az IKEA oldalán.

A Telex úgy tudja:

  • A Rossmann üzleteiben életbe lép a négyzetméter-alapú szabályozás. A boltokat továbbra is a megszokott nyitvatartási időben lehet látogatni, azonban a holnaptól érvényes szabály értelmében 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat az eladótérben. 
  • Az eMAG és az Extreme Digital szaküzletei megnyitnak szerdán az alapterület alapján előírt vásárlói létszámkorlátozások betartásával.
  • Euronics műszaki áruházlánc mind a 68 boltja ismét rendes nyitvatartási időben várja a vásárlókat.

A boltok ugyan készültek a bejelentésre és a nyitásra, de inkább péntektől számítottak rá. Most az üzleteknek gyorsan kell visszarendeződni a webshopos üzemmódról, ami nem megy egyszerre mindenhol – írja a lap.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top