nlc.hu
Trend

Anda Dávid, az ország egyik legmagasabb élsportolója

Milyen az élet 210 centi felett? Magyar kosaras mesél róla

Anda Dávid az ország egyik legmagasabb élsportolója. Az emberek gyakran rácsodálkoznak, milyen magasra is nőtt, de szerencsére ez már nem zavarja.

Anda Dávid, Oroszlányi SE játékosa tizennégy éves korában már 195 centiméter magas volt, és itt természetesen nem állt meg a növésben, a gimnázium végén már elérte a 210-212 centit, most pedig 214 centiméteres.

Nem meglepő, hogy kosaras lett mondhatnánk, de ez egy viszonylag új sport az életében. „Csak 2016-ban kezdtem el kosarazni, előtte kézilabdáztam. Miskolcon jártam középiskolába, akkor volt egy sérülésem, ami miatt egy időre abbahagytam a sportolást. Amikor újra akartam kezdeni a mozgást, kézilabdázni már nem volt lehetőségem, ezért gondoltam, megpróbálom a kosarazást. Megnyertük az amatőr ob-t, a döntő után pedig megkerestek két klubtól is, és igent mondtam a Szolnoknak” – nyilatkozta a fiatal sportoló a Blikknek.

És hogy milyen az élet 210 felett? Régebben zavarta, ha megjegyzéseket tettek a magasságára. „Koncerteken, színházban sem szívesen ülnek mögém, ez néha járt már kisebb atrocitásokkal. Arról nem beszélve, hogy régebben minden ajtófélfába belefejeltem, így most, ha új helyen vagyok, már reflexszerűen lehajtom a fejem. Az emberek gyakran rácsodálkoznak a magasságomra, de ez ezzel jár, mára megtanultam pozitívan fogadni, és inkább poénként fogom fel” – tette hozzá Anda Dávid, aki szerint egyébként az internetes boltoknak köszönhetően már nem olyan nehéz ruhát és cipőt vásárolni magának.

kosárlabda

Fotó: Pixabay

Magasságos hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top