nlc.hu
Trend

Frizuratippek: a bubifruzra

Ezerarcú bubi – Tippek, ha felfrissítenéd a frizurádat

Lehet pimasz, vagy lágyan romantikus, decens és végtelenül laza – ezerféle módon elkészíthetjük a bubifrizurát, mutatunk is rá pár szuper tippet.

Örök kedvenc a bubifrizura, nem túl hosszú, hogy csak lógjon, és nem túl rövid, ha tartanánk a túl fiús hajtól. Bár, a pixie minden, csak nem fiús, linkelünk a cikk végén majd erre is bizonyítékot. De most jöjjön a bubi, és annak néhány vonzó változata, hátha ti is úgy vagytok vele, eljött az ideje a frizurafrissítésnek.

Basic bubi

Az alap fazon valahogy így néz ki:

alap bubi frizura

Ilyen egy alap bubifrizura 2021-ben (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Középen elválasztott, haj, váll feletti hossz szépen lefésülve, kiegyenesítve. Lehet éles szögekkel, határozott, egyenes vonalakkal kialakítani a bubifrizurát, ha kerek arcod van, ez különösen jól fog állni. Persze könnyen megeshet, hogy ez túl merev eredményt hoz, ez esetben kérj puhább kontúrt, de az is sokat fog számítani, mennyire erőteljesen szárítod be a hajadat. Nem kell Kardashian-módra szögegyenesre vasalni a hajat.

Hátrasimított bubi

Hátrasimított bubi

Hátrasimított bubi (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Néhanapján extráznád a frizurádat? Mi sem egyszerűbb, mint némi hajformázóval hátrasimítani a teljes hajtömeget. Jöhet a wet look hatás is, de azt azért próbáld ki, hogyan áll jobban a bubifrizura: választékkal, vagy nélküle.

Bubi sok hajból

Bubi frizura vastag szálú, dús hajból

Bubifrizura vastag szálú, dús hajból (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Ha vastag szálú, sűrű hajad van, mindenképp olyan fazont kérj, mely különböző hosszúságú rétegekből épül fel. Ezek megfelelő kialakításával egyrészt arcformádnak megfelelő frizurát kaphatsz, másrészt pedig elkerülöd, hogy sátorhajad legyen. Tudod, mikor felül lelapul, oldalt azonban egyre jobban kiszélesedik. A lépcsőzetes kialakítás is jól állhat, ez a vágási technika is szexi fazonok tucatjait eredményezheti. 

Bubi kevés hajból

Néhány laza hullámtól dúsabbnak tűnik a bubi frizura

Néhány laza hullámtól dúsabbnak tűnik a bubifrizura (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Vékony szálú haj esetén is csinos fazonok alakíthatók ki lépcsőzetes vágással, de ha festeted a hajadat, a festési technikával is tuningolhatod a látványt. A melírozott, ombre vagy más, több árnyalattal készülő frizurák dúsabbnak hatnak. Ugyanígy, ha arcformádhoz illik, frufruval is növelheted a volument, vagy ha ez szóba sem jöhet, mit szólnál egy kis franciás hullámhoz

A bubifrizurának története is van! Olvastad már?

Karakteres bubi

Bubi frizura frufruval

Bubifrizura frufruval (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

A bubifrizura minden, csak nem unalmas. Ha te sem szeretnél belelaposodni a tömegbe, kérj a fodrászodtól vagány fazont, mint ez a rövid, frufrus változat. Tisztára, mint Amélie!

Bubi, választék mentén

Oldalt elválasztott bubi frizura

Oldalt elválasztott bubifrizura (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Sokat módosít az összképen az is, hol választod el a frizurádat. A középen elválasztott haj a fiatalok körében minden hajhossz esetén alap és must-have, holott nem biztos, hogy a te arcformád esetén is az a legjobb választás. Próbáld ki, milyen, ha oldalra helyezed a választékot. Lehet, hogy nálad az lesz a befutó.

Hosszú bubi

Long bob

Long bob (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Long bob, lob, vagy Katalin hercegné után elnevezve, kob. Nem másról van szó, mint a váll alá érő bubiról, a bármikor copfba fogható, félhosszú hajhosszról.

Még rövidebb frizurát szeretnél?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top