nlc.hu
Trend

Transznemű játékvezető debütált Izraelben

Immár nőként lépett pályára az izraeli transznemű játékvezető, Sapir Berman

Mindig is nőnek érezte magát a transznemű Sapir Berman, akit a csapata végig támogatott a tranzícióban.
transznemű, játékvezető, foci

A transznemű Sapir Berman hétfőn sporttörténelmet írt, ezúttal már nőként vezette le futballmérkőzést, és ebben támogatták a sporttársai is.

„Ez egy hosszú és csodálatos utazás első lépése. volt Sapir, büszkék vagyunk arra, hogy veled együtt tettük meg” – tweetelt az Izraeli Labdarúgó Szövetség, amikor Sapir pályára lépett a Beitar Jerusalem és a Hapoel Haifa közötti mérkőzésen.
Berman 26 évesen már Izrael fő futball ligájának vezető játékvezetőjeként dolgozik, és elmondta, hogy már fiatalon is nőnek tekintett magára, ám a családja a férfit látta benne.

Sapir az elmúlt napokban közölte a bírói szakszervezet tagjaival, hogy nem fél a közönség reakciójától és felfedi magát. „Az az álmom, hogy ne csak az izraeli első osztályú ligában ítélkezzek, hanem a nagyobb meccseket is vezethessek. Haifán ez lesz a Sapírként való nyitásom, meggyőződésem, hogy lesz folytatás, nem félek a tömegtől”mondta.

Érezhetően egyre többen vállalják fel transzneműségüket, legutóbb a transznemű Elliot Page a Time magazin címlapján szerepelt úgy, ahogy mindig is érezte magát, férfiként.

(CNN, Hírolvasó)

(Fotó: Twitter)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top