nlc.hu
Trend

Hangfelismerés alapján kiszűri a koronavírus-fertőzöttet

Számolj 50-től 70-ig, és ez az app megmondja, elkaptad-e a koronavírust

A Vocalis Healthnevű izraeli startup azon dolgozik, hogy okostelefonos hangfelismerés alapján azonosítsa a koronavírus-fertőzötteket.
VocalisCheck

Egy különleges hangfelismerő rendszer kiszűrheti azokat, akik megfertőződtek a koronavírussal. A Vocalis Health nevű, 2019-ben alapított izraeli startup mesterséges intelligencia segítségével elemzi a beszéd során képzett hangok változását, ez alapján állít fel diagnózist – írja a hvg.hu.

A Covid-tesztelés a VocalisCheck nevű okostelefonos alkalmazással működik. Néhány, a fertőzés esetleges tüneteivel kapcsolatos kérdés után el kell számolni 50-től 70-ig. Az algoritmus ezután összehasonlítja a beszédet az elmentett covidos felvételekkel, és egy percen belül közli az eredményt.

Mindez természetesen csak előszűrésnek tekinthető, de a korábbi, többnyelvű tesztek alapján

az algoritmus 81,2 százalékos pontossággal mutatja ki a COVID-19 fertőzést, még úgy is, hogy a vizsgáltak közül sokan tünetmentes betegek voltak.

Ezzel hangfelismeréses algoritmussal más betegségek is azonosíthatók, a cég jelenleg olyan betegségekre összpontosít, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség, a pangásos szívelégtelenség és a pulmonális hipertónia.

(Kiemelt kép: Vocalis Health)

A kutyák is jelzik a koronavírust:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top