nlc.hu
Trend

A Pandora átáll a laboratóriumi drágakövekre

Ezentúl csak mesterséges gyémántot használ a Pandora

Fenntartható termelésre áll át a dán óriáscég.
Pandora gyémántékszerek

Nem készít többé természetes gyémántokkal díszített ékszereket a Pandora dán cég, a jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ. Új kollekciójának keddi meghirdetésekor az évi 50 ezer darab gyémántot eladó cég közölte, célja az, hogy “átalakítsa a gyémánt ékszerek piacát megfizethető, fenntartható módon előállított termékekkel”

A szintetikus, nem háborús övezetekből származó gyémántok elfogadottsága egyre nő a fiatal vevők között, arra kényszerítve a cégeket, köztük a világ legnagyobb gyémántbánya-vállalatát, a dél-afrikai De Beerst, hogy nyisson a szintetikus gyémántok felé. Mára ezek a gyémántok tizedannyiba kerülnek, mint a bányászott gyémántok a Brain and Company által készített jelentés szerint. A Pandora szintetikus gyémántokkal készült új kollekcióját az Egyesült Királyságban fogják bemutatni, és a következő évtől kerül a piacra. A Pandora által használt, laboratóriumi gyémántokat egy olyan technológiával készítik, amely a szénhidrogén gáz keverékét felhevíti 800 Celsius-fokra, ez arra készteti a szénatomokat, hogy lerakódjanak és rétegről rétegre kristályosodjanak.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top