nlc.hu
Trend

Harmadik szem mobilozáshoz

Itt a „harmadik szem”, amely vigyáz ránk, ha séta közben mobilozunk

A „fonószapienszeknek” hasznos eszköz a harmadik szem, amely figyelmeztet, ha akadály tornyosul előttünk séta közben.

Egy ipari formatervezéssel foglalkozó hallgató egy csúcstechnológiájú harmadik szemet hozott létre, amely rögzíthető az ember homlokán, így séta közben nyugodtan mobilozhatunk, a szerkenytyű figyel helyettünk az akadályokra.

Itt a „harmadik szem”, amely séta közben vigyáz ránk, miközben mobilozunk

Itt a „harmadik szem”, amely séta közben vigyáz ránk, miközben mobilozunk (Fotó: minwookpaeng Instagram)

Nem tagadhatjuk le, hogy az okostelefonok életünk szerves részeivé váltak, naponta órákat bámuljuk a képernyőt, néhányan menet közben, ne adj isten, vezetés közben is. Minwook Paen tervező harmadik szemének köszönhetően böngészhetjük az Instagramot, és egyúttal kikerülhetjük a gödröket, különféle akadályokat.

A harmadik szem egy áttetsző műanyag tokból áll, amelyet vékony gélpárnával rögzíthetünk a homlokunkhoz. A szem belsejében egy kis hangszóró, egy giroszkópos érzékelő és egy szonár érzékelő található. Amikor a fejünk lefelé van döntve, a szem kinyitja műanyag szemhéját, a szonár figyelni kezdi az előttünk lévő területet. Ha akadályt észlel, a hangszórón keresztül figyelmeztet. A pupillának tűnő fekete alkatrész ultrahangosan érzékeli a távolságot.

A tervező szerint az is elképzelhető, hogy a jövőben testünket is teljesen átformálja az állandó mobilozás, amitől sokaknak már így is „teknős nyakuk” vagy SMS-nyakunk lett.

(via)

Az értelmetlen tárgyak kultusza

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top