nlc.hu
Trend

Baseballmeccsen találkozott a vesedonorjával

Megható pillanatok: baseballmeccsen találkozott a vesedonorral, akinek az életét köszönheti

Booker T. Williams és Lisa Sorlie szeretné minden évben közösen megünnepelni különleges kapcsolatukat.

Két évvel azután, hogy átesett egy vesetranszplantáción, Booker T. Williams végre találkozhatott Lisa Sorlie-val, akinek egyik veséjét megkapta. A nagy találkozásra május másodikán, egy baseballmeccsen kerítettek sort. „Csak meg akartam neki köszönni, hogy megváltoztatta az életemet” – nyilatkozta Williams, akinél 2014-ben diagnosztizáltak vesebetegséget, egy hónappal azután, hogy édesapja hasonló problémák következtében meghalt. 

Az Egyesült Államokban a transzplantációra való várakozási idő átlagosan 3-5 év, de a régiótól és a donor elérhetőségétől függően még hosszabb is lehet. Williamsnek is közel öt évet kellett várnia a műtétre. Lisa Sorlie 2019. május 9-én feküdt be a Wisconsini Egyetem transzplantációs központjába, hogy eltávolítsák az egyik veséjét. A szervet még aznap elszállították abba a kórházba, ahol Williams volt, és azonnal el is végezték rajta a műtétet. 

Az, hogy sikerült egymásra találniuk az operációt követően, tulajdonképpen a szerencsés véletlen műve. Egy vesedonoroknak szóló Facebook-csoportban Sorlie posztolta, hogy mikor és hol volt a beavatkozás, Williams legjobb barátnője, Shonna Hersman, aki tagja volt a csoportnak, pedig reagált erre a bejegyezésre. Amikor sikerült minden kétséget kizáróan igazolni, hogy Williams Sorlie veséjét kapta meg, elhatározták, hogy találkozni fognak, de a koronavírus-járvány miatt erre nem volt hamarabb lehetőségük. 

A járvány szerencsére engedett a szorításán, és közel a transzplantációs műtét második évfordulójához szerencsére sikerült ezt bepótolni. És miért pont egy baseballmeccsre esett a választásuk? Mert ez egy tökéletes helyszín az első találkozáshoz, könnyű beszédtémát találni, és könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó közös meccsnézés.

Williams és Sorlie szeretné a továbbiakban is tartani a kapcsolatot, illetve hagyományt teremteni az évfordulóra időzített közös porgrammal. „Ő most már családtag” – mondta Williams, aki a mérkőzés közben a kivetítőn egy nagyon megható üzenettel mondott köszönetet donorjának.

(via Good Morning America)

baseball

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top