nlc.hu
Trend

5 gyermekbarát strand Görögországban

5 görög strand, ahol az egész család jól fogja érezni magát

5 darab autóval is megközelíthető görög strand a csendesebbtől a homokoson át egészen a csúszdaparkkal ellátott partokig. Kikapcsolódás a szülőknek, élmények a gyerekeknek. Szubjektív körkép következik.

1. A főváros szomszédságában: Alimos: Costa Del Sol tengerpart és üdülőhely

Costa Del Sol

Costa Del Sol tengerpartja a naplementében is gyönyörű. Fotó: Nicole Herrero /Unplash

Amennyiben családostul Athénban, a görög fővárosban, vagy annak közvetlen környékén nyaralunk, hiba volt kihagyni az Alimos strandot, amely mindössze 15 perces autóútra van Athén központjából.Garantáltan szeretni fogja az egész család a nagy, homokos, kiépített tengerpartját. Amíg a szülők napoznak, a nagyobb gyerekek egész nap csúszdázhatnak a Wet Parkban és a hozzá tartozó játszótéren, de bérelhetünk vízibiciklit, búvárkodhatunk, és megannyi gasztronómiai finomság vár minket a tengerparton.

2. Zakynthos családos partja: Gerakas Beach

Gerakas tBeach

Finom, homokos strand várja a turistákat (Fotó: Facebook/Gerakas)

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, Gerakas Beach a legjobb hely egy Zakynthoson nyaraló családnak. Méltán népszerű az áttetsző, kék vizével és a hatalmas, lejtős tengerpartjával.  Extraság is vár ránk, ha júliusban vagy augusztusban megyünk: ekkor kelnek ki ugyanis a cserepes teknősök, így láthatjuk azt is, ahogy a tojásból előbújva a vízbe botorkálnak.

Mivel egy igen népszerű strandról van szó, ezért érdemes kora reggel lemenni a strandra, hogy aztán a legnagyobb tömeg érkezésekor hazamenjünk a szállásra egy jó sziesztára. Gerakas nagyszerű hely a gyermekek számára, a tiszta meleg vizéből pedig felnőttként sem akarunk majd kijönni, és még a szörftudásunkat is megcsillogtathatjuk.

3. A Chalkidiki-félsziget: Tristinika 

Chalkidiki-félsziget

Teljes nyugalom a Chalkidiki-félszigeten (Fotó: Feri &Tasos)

Görögország titkos paradicsomának is hívják ezt a kedves kis szigetet. Érthető az elnevezés, hiszen apró, magányos öblök, kicsiny szigetek, olajfaligetek, homokdűnék és apró falvak tarkítják Chalkidikit. A kristálytiszta tenger, a puha homokos tengerpart, és a szinte érintetlen természet ideális a kisebb gyermekekkel érkezőknek is. Különösen ajánlott a csendesebb, déli része: Sithonián és Kassandrán hosszú finom homokos strandok, az egykori halászfalukból alakult üdülőhelyek teljes nyugalmat biztosítanak. Ha nem szeretjük a turistáktól zsúfolt partokat, akkor nem nyúlhatunk mellé a Tristinika partszakaszával, ahol elvonultan, természetközelben élvezhetjük a nyaralást.

4. Korfu: Agios Spiridon strand

Korfu

A csodálatos Korfu (Fotó: Chris Unger)

Ha Korfut választjuk, nem hagyhatjuk ki a homokos partú Agios Spiridon Beach-et, ahol türkiz tenger,  tavernák, olajfákkal szegélyezett hegyek, és mindenhol buja, zöld növényzet vár minket. Mivel népszerű strandról van szó, élénk hangulatra számíts, ezen a parton több az étterem és kávézó, mint a sziget többi strandján. A gyerekeknek nagy élmény lehet a sárga tengeralattjárós (’yellow submarine’) hajókirándulás. Ennek érdekessége, hogy a hajó üvegfenekű, így feltárul előttünk Korfu tengeri világa. És ha nagyon kíváncsi lennél egy másik strandra, annak sincs akadálya, ugyanis alig 500 méter választja el a Paleokastritsa strandtól.

5. Thassos: Golden Beach

Thassos, golden Beach

Naplemente Thassos legkedveltebb strandján (Fotó: Kristijan Arsov)

Biztos te is hallottál már a csodás természeti adottságú Thassosról, ami Görögország egyik legszebb szigete. Leghíresebb tengerpartja a Thassos Márványpart, amit legalább egyszer érdemes meglátogatni.  De csak azoknak, akik tényleg a nyugalomra vágynak, ugyanis ez az apró sziget a strandjairól, a zöld növényzetéről, és természeti látnivalóiról, és nem a partikról vagy a kulturális látnivalóktól híres. A sziget kis mérete ellenére rengeteg strand közül válogathatunk. Leghíresebb strandja a Golden Beach, amely majd 10 km hosszan nyúlik végig a szigeten. Partja finom fehér homokos, vize lassan mélyülő, mely kiválóan alkalmas kisgyermekes családoknak is. 

(Forrás: innen, innen és innen.)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top