nlc.hu
Trend

Húsz másodperc alatt megtisztítja a fogakat a jövő fogkeféje

A jövő fogkeféje egyáltalán nem hasonlít a mostanihoz

Cserébe 20 másodperc alatt megtisztítja a fogakat.

Az első, fogtisztításra használt eszközök már időszámításunk előtt 3500 körül léteztek, Mezopotámiában ugyanis már ekkor használtak kisebb gallyakat, amelyeknek az egyik végét több helyen bemetszették, hogy így szedjék le a fogakról a szennyeződéseket, a másik végét pedig fogpiszkálóként alkalmazták.

A ma is használt fogkefék elődje azonban a kínai birodalomból érkezhetett: a Csin-dinasztia idejéből származó sírokban ugyanis találtak már disznósörtéből készült fogkeféket.

Azóta persze sokat fejlődött a szájhigiénia, de a fogkefe alapvető felépítése nem nagyon módosult. Persze, megjelentek a hajlítható nyelű és fejű változatok, na meg az elektromos fogkefék is, de a lényeg ugyanaz: a fogkefe végét a szánkba véve percekig tartó csiszatolással tarthatjuk távol a fogszuvasodást okozó baktériumokat és egyéb káros vegyületeket a fogainktól.

Ezzel a fogkefével 20 másodperc a fogmosás

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ezen próbál változtatni a TALO nevű cég, amely a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon szedte össze különleges, U-alakú fogkeféjének kifejlesztésére a pénzt.

Az ígéret szerint a különleges kialakítású fogkefe 20 másodperc alatt eltávolítja a fogainkról a lepedéket és a szennyeződéseket, méghozzá éppen úgy, ahogy azt a fogorvosok előírják.

A félkör alakú sínen csúszó, egymás felé néző kefék gyorsan rezegve tisztítják a fogakat, a kialakításnak köszönhetően pedig mindössze 10 másodpercig tart az alsó és felső fogsorunk felének megtisztítása. Ezután jöhet a másik oldal és máris készen vagyunk. A dupla fej minden egyes fogat hatékonyan megtisztít.

Az eszköz egyelőre csak előrendelhető, mert csak nemrég zárult le az adománygyűjtés. Aki befizetne rá, annak 125 dollárjába, azaz szűk 36 ezer forintjába fog kerülni az új fogkefe, ez azonban a komolyabb elektromos fogkeféknél még olcsóbb is.

Még több kütyü az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top