nlc.hu
Trend

Májusban 21 hosszútávfutó halt meg Kínában, ezért betiltják az ultramaratonokat

21 futó halála után betiltják az ultramaratonokat Kínában

Más extrém sportokat is felfüggesztenek, határozatlan időre.

A 444.hu számolt be róla, hogy Kínában, az elmúlt hónapban 21 hosszútávfutó halt meg, amikor egy váratlanul heves viharba kerültek. Emiatt az ázsiai országban egyelőre betiltják az olyan extrém sportokat, mint az ultramaraton, a terepfutás, illetve az úgynevezett szárnyruhás (wingsuit) repülést. 

A lap információi szerint azokra a sportágakra vonatkozik a tiltás, amelyeknek magas a kockázata, nem világosak a szabályok és a biztonsági előírások, illetve, ahol a szervezői felelősséget sem lehet egyértelműen megállapítani. 

A fent említett sportágakon túl ide tartoznak például a különféle sivatagi versenyek is. 

A kínai, sportokat felügyelő hatóság átvilágítja majd a sporteseményeket is, hogy a szervezői rendszer javuljon és részletesebb alaposabb szabályok legyenek minden sporteseményen. 

Kína betiltja az ultramaratonokat

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A Kínai Kommunissta Párt jövő hónapban ünnepli centenáriumát, a hatóságok ezért kérik, hogy átmenetileg mellőzzék a sportversenyek szervezését. A helyi önkormányzatokat pedig arra kötelezik, hogy a különféle versenyek előtt készítsenek kockázatelemzést és részletes időjárási előrejelzést is, emellett, a rendezvényekre vészhelyezti protokollokat is ki kell alakítani. 

A 21 halálos áldozatot követelő májusi verseny szervezőit sok kritika érte, hogy nem vették figyelembe a változó időjárási viszonyokat és a versenyzőknek sem írták elő a melegebb öltözéket.

Még több sport az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top