nlc.hu
Trend

Harmadik oltás a mutánsok ellen

Szlávik János: Biztosan kell harmadik oltás a mutánsok ellen

Szlávik János szerint új vakcinákkal lehet majd felvenni a harcot a mutánsok ellen.

Nehéz most már meggyőzni azokat, akik eddig nem akarták magukat beoltatni, ez látszik a számokon is. Nagyon-nagyon nehéz lesz elérni a várva várt hatmilliót, ami már egészen komoly teljesítmény lenne Európához képest is – foglalta össze az Index a Szlávik Jánossal készült interjút a TV2 hétfő reggeli műsorában.

Szlávik János: Új vakcinával a mutánsok ellen

Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án
(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Az infektológus főorvos szerint még mindig vannak, akik szeretnék magukat beoltatni, és olyanok is, akik megváltoztatják a korábbi véleményüket, hogy ők nem akarnak oltást. Akár azért, mert meg akarják magukat védeni, vagy csak azért, mert a védettségi kártyára van szükségük.

Van veszély, hiszen láthattunk olyan országokat, ahol körülbelül hasonló az átoltottság, és a mutánsok továbbra is azokat veszélyeztetik, akik nincsenek beoltva, igaz, nagy járványra már nem lehet számítani.

Az infektológus szerint azonban biztos, hogy fog kelleni harmadik oltás, amivel kapcsolatban egyelőre még nincsenek adatok, nincsenek tudományos bizonyítékok. Szlávik János szerint más oltások jönnek, olyan mutánsok ellen is hatékony vakcinák, amelyekkel érdemes lesz majd a harmadik oltást is elvégezni – összegezte a lap.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top