nlc.hu
Trend

Tisztázta magát a pedofilvád alót a metálzenész

Tisztázta magát a pedofilbotrányba keveredő világhírű metálzenész

Egy rajongója róla készített videója okozta a botrányt. A zenekara azonnal kirúgta, pedig most kiderült, hogy ártatlan volt, és nem követett el semmi törvénytelent.

David Ellefson basszusgitárost a rajongók elsősorban Dave Mustaine bandájából, a Megadethből ismerhetik, de megfordult vendégzenészként számos ismert metálos albumain. A zenész ügye „pedofil pornóbotrányként” robbant ki, és mielőtt még bármit is bizonyítottak volna, a zenészt azon nyomban kirúgták a zenekarából, mondván, hogy amúgy is megromlott vele a viszony, ez inkább csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ellefson akkor került bajba, amikor egy róla készült szexuális tartalmú videófelvétel kezdett terjedni az interneten, és az első hírek még azt írták, hogy az látható a videón, amint egy kiskorú rajongót zaklat – írja a hvg.

David Ellefson még 2015-ben (Photo by Mick Hutson/Redferns, Getty Images)

David Ellefson még 2015-ben (Fotó: Mick Hutson/Redferns, Getty Images)

Ellefsont kirúgták, a gyűlöletcunami megindult, de úgy tűnik, túl korai volt az ítélkezés. Egyrészt jelentkezett a videó másik szereplője, egy fiatal nő is, aki elmondta, hogy a köztük lévő kapcsolat kölcsönös beleegyezésen alapult, és a nő már amúgy is elmúlt 19 éves, amikor a felvétel készült. Elmondása szerint a videó egy szexchatelés közben készült, és a nő rögzítette a dolgot anélkül, hogy erről Ellefsont tájékoztatta volna. A videót aztán elküldte néhány ismerősének: feltehetőleg közülük valaki tette azt elérhetővé az interneten. A rendőrségi nyomozás is megerősítette közben, hogy a basszusgitáros szexchatpartnere egy nagykorú holland rajongója volt. Egy koncerten ismerkedtek meg, de szexuális kapcsolat nem létesült köztük, azonban az üzenetváltásait többször is szexuális irányú chatelésben végződtek. A zenész feljelentést tett azon ismeretlen személy ellen, aki nyilvánosságra hozta a felvételeket.

Pedofilbotrányokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top