nlc.hu
Trend

A 170 kilós nő fogyása

Negyedére fogyott a 170 kilós, 27 éves Naraya

A 27 éves Nayara Batista da Silva óriási utat járt be. Nagy fogyása után teljesen kicserélték.

A 27 éves Naraya hosszú utat járt be, mire sikerült lefogynia. Előtte-utána fotóin mintha nem is ugyanaz a személy szerepelne.

„Rossz étkezési szokásokat alakítottam ki, de ezt sokáig nem vettem észre. Csak akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor már a túlsúly az egészségemet is veszélyeztette. Ráadásul boldog sem voltam, elégedetlen voltam magammal, és alacsony volt az önbizalmam is” – mesélte történetét a fiatal nő.

Naraya nagy fogyása

Naraya 170 kilót nyomott, mielőtt belevágott élete legnagyobb elhatározásába (Fotó: Naraya Barista/Facebook)

Naraya súlya annyira befolyásolta az egészségét, hogy egy sor tünetegyüttes jelentkezett nála, a magas vérnyomástól kezdődően, az inzulinrezisztencián át, a szív- és májproblémákig mindent diagnosztizáltak.

„Megtudtam az orvostól, hogy tizenegy komoly egészségügyi problémám van, amelyek a súlyomhoz köthetők. Az egészségi állapotom romlásával tudtam, hogy változtatnom kell” – mondta Nayara, aki ezen a ponton döntött a gyomorszűkítő műtét mellett. Bár a barátok és családtagok attól tartottak, hogy az eljárást nem éli túl, a lány soha nem ingott meg döntésében, végigcsinálta.

Két év és hét hónap telt el a két kép között:

A műtét nem jelentett gyors megoldást, mivel a 27 éves nőnek a rossz étkezési szokásain is változtatni kellett és a sportot is be kellett iktatnia a mindennapjaiba.  

Korábban a legtöbb étkezéshez gyorséttermi ételeket fogyasztott, azaz számtalan kalóriát vitt be nap mint nap a szervezetébe.

Jelenleg egészséges és kiegyensúlyozott étrenden él, maximális kalóriatartalma 2000/nap, kedvenc ételei között pedig a saláták és a grillezett húsok szerepelnek. Ahogy a fiatal lány fogyott, még egy műtét várt rá, hiszen a nagy fogyása következtében a bőre is megnyúlt, de azt mondja, minden szenvedést megért.

„Ez a műtét sok szempontból megváltoztatta az életemet: a testem, az életminőségem és a mentális egészségem is. Ma egy kiteljesedett és hálás embernek érzem magam” – mondta, sőt, önbizalmát is visszaszerezte, amióta csak rendre dicsérik az elért eredményei láttán. Még férjével való kapcsolata is jelentősen javult, akivel egyébként nem is olyan régen mondták ki a boldogító igent.  „A párkapcsolatunkban nőtt az önbizalmam, és stresszmentesebbé is vált, mivel a súlyom már nem okoz gondot… Az emberek azt mondják, hogy harcos vagyok és inspiráló. Ezt nagyon jó hallani, ahogy azt is, hogy más embereket az én fegyelmezettségem és akaraterőm motivál.”

Gyönyörű menyasszony volt:

Azok számára, akik elhatározták, hogy a fogyás útjára lépnek, Naraya azt tanácsolja, hogy mielőtt belevágnának, szánjanak időt arra, hogy megvizsgálják, számukra melyik módszer a leghatásosabb. „Ha valaki fogyni akar, az első lépés az, hogy felismerje, mire van szüksége. Másodszor forduljon szakemberhez. Én is számos módszert kipróbáltam, mielőtt megtaláltam a számomra megfelelőt” – mondta Naraya, aki jelenleg 54 kilót nyom.

Még több egészséges életmód:

 

(Nyitókép: Nayara Batista/Facebook)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top