nlc.hu
Trend

Balhé Izlandon a topless miatt

Nagy balhé lett Izlandon, hogy kidobtak egy félmeztelen nőt a strandról

Komoly esélyegyenlőség kérdés lett abból, hogy egy nőt kiküldtek egy izlandi strandról, mert félmeztelenül napozott.

 

Nagy port kavart Izlandon, hogy a szigetország Sky Lagoon nevű strandján távozásra szólítottak fel egy nőt, mert félmeztelenül napozott – írja a hvg.hu. A fürdő vezetősége először arra kérte, hogy fedje el a mellét, majd amikor ezt nem tette meg arra hivatkozva, hogy ilyen kitétel nem szerepel a házirendben, elküldték.

A Sky Lagoon ezzel a képpel hirdeti magát (Fotó: Sky Lagoon)

A Sky Lagoon ezzel a képpel hirdeti magát (Fotó: Sky Lagoon)

Az érintett nő, Diljá Sigurðardóttir elmondta, hogy a fürdőhely házirendjében mindössze annyi szerepel (nemtől függetlenül), hogy fürdőruha használata kötelező, márpedig rajta is volt fürdőruha. Bár a helyszínen is erre hivatkozott, a fürdő vezetője azzal érvelt, hogy a „más kultúrákból érkezőket” zavarhatja a látvány.

Dilját viszont az zavarja, hogy szerinte ezzel az esettel megszegték a nagyon is egyértelmű izlandi esélyegyenlőségi törvényt, amely kimondja, senkit nem érhet megkülönböztetés a neme miatt.

Végül a Sky Lagoon visszakozott, és közölték: mostantól engedélyezik minden nem számára, hogy fedetlen felsőtesttel használják a fürdőhelyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top