nlc.hu
Trend

50 évig volt a szegedi színház főfodrásza Bodnár György

50 évig volt színházi fodrász Szegeden, de sosem vágott hajat

Most nyugdíjba ment Bodnár György.
50 évig volt színházi fodrász Szegeden, de sosem vágott hajat

Bodnár György, a Szegedi Nemzeti Színház főfodrásza 50 éven át volt a csapat tagja, de sosem vágott hajat. Most nyugdíjba megy – árulta el a szeged.hu-nak.

1971. március 1-jén, 17 évesen kopogtatott be az akkori színi direktorhoz, és elmondta neki, minden vágya az, hogy színházi fodrász lehessen. Lendvai Ferenc felvette hatszáz forintos fizetéssel és az ottani mesterektől lesett el minden fortélyt.

Bodnár szerint jó színházi fodrász csak abból lehet, aki teljes szívéből tudja szeretni a szakmát és a színházat is.

Az ötven év alatt készített frizurát és sminket Dajka Margitnak, Kishonti Ildikónak, Marton Évának, Vass Gábornak, vagy épp Gérard Depardieu-nek, amikor Napóleont alakította a Háry Jánosban hét éve a szabadtéri színpadon.

Bodnár főleg a háttérben dolgozott, de néhányszor színészi tudását is megcsillogtathatta. Számtalan darabban szerepelt is a színházban. „Voltam püspök, majd transzvesztita a Bánk bánban. Az élet fintora, hogy még fodrászt is játszottam a színpadon.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top