nlc.hu
Trend

Őszi sminktrend: vékony cicaszemsmink

Ez az ősz legszexibb cicaszemsminkje

A cicaszemsminkre az őszi szezonban is számíthatunk, igazán nőies változata van divatban.

 

A sminktrendek egyik állandó tagja a cicaszemsmink, ami minden szezonban divatban van valamilyen változatban. Hol vastag, karakteres, Bridget Bardot stílusában, hol pedig filigrán és kackiás, mint Zoe Kravitz sminkjei. Az őszi szezon most ez utóbbinak kedvez, és nekünk, ha eddig nem volt sem türelmünk, sem kézügyességünk a hipervastag, pedánsan pontos szemkontúrozáshoz. 

cicaszemsmink zoe kravitz

Zoe Kravitz vékony cicaszemsminkkel (Fotó: Getty Images)

Kiscicaszemsmink

A sminktrendnek neve is van, angol változata a kitten eye, vagyis nevezhetjük kiscicaszemsminknek is. Elkészítésének lényege, hogy nincs szükség a szem teljes kontúrozására, annak külső harmadától elég meghúzni vékonyan a tusvonalat. Készülhet csak a mozgó szemhéjon, de kontúrozhatjuk a külső, alsó szempillavonalat is, ettől karakteresebb lesz az eredmény.

Fontos, hogy vékony, a külső szemzugon kevéssé túlnyúló legyen az ív, amit ez esetben ne vegyítsünk füstös szemsminkkel. A filigrán szemsmink önmagában is látványos, kifinomult, amihez elegendő némi bézses, barackos, esetleg rózsás árnyalat, enyhe gyöngyházfény. 

A szempillákról persze ne feledkezzünk meg, szemsminkünk fekete pilláinkkal válnak teljessé, ám drámai műszempillák ez esetben nem szükségesek, had érvényesüljön kiscicaszemsminkünk kecsessége. Szemöldökünket formázzuk, színezzük, ám esetében is maradjunk a természetes hatásnál.

A sminktrend persze nem újdonság, inkább örök klasszikus, aminek elkészítését elsajátíthatjuk Lisa Eldridge világhírű sminkmester lenti videójából is. 

A szép cicaszemsminkhez persze elkél egy jó minőségű szemhéjtus is, hisz legyen bármilyen vékonyka az a vonal, maszatosan biztosan nem lesz szép. Íme, néhány ajánlás szemhéjtusra:

Chanel – Le Liner de Chanel szemhéjtus

Chanel - Le Liner de Chanel szemhéjtus

Chanel – Le Liner de Chanel szemhéjtus

Könnyű és precíz felvitelt ígér a Chanel szemhéjtus, valamint tartós és intenzív színt. A fekete mellett még hat másik árnyalatból választhatunk, mindegyikük vízálló formulájú.

L’Oreal Paris Super Liner Gel Intenza Szemhéjtus

L'OREAL PARIS SUPER LINER GEL INTENZA

L’Oreal Paris Super Liner Gel Intenza Szemhéjtus

Tégelyes kiszerelésű, géles állagú szemhéjtus, a hozzá tartozó ecsettel precíz, egészen vékony vonal is húzható. Színe intenzív fekete, tartóssága szemhéjprimerrel estig tart.

MAC Liquid Eye Liner

MAC Liquid Eye Liner

MAC Liquid Eye Liner

A szemhéjtus az applikátor dús, kúpos hegyének köszönhetően könnyen, gyorsan és precízen alkalmazható. Hosszantartó hatást ígér, amely nem kenődik el, mégis, akár micellás vízzel is könnyedén eltávolítható.

Max Factor Masterpiece High Precision Szemhéjtus

Max Factor Masterpiece High Precision Szemhéjtus

Max Factor Masterpiece High Precision Szemhéjtus

A Max Factor Masterpiece High Precision szemhéjtussal a filchegy kialakításának köszönhetően visszafogott, vékony és drámaian vastag tusvonal egyaránt készíthető. Színe intenzív fekete, ami a márka ígérete szerint hosszantartó, nem maszatolódó.

Essence Liquid Ink Szemhéjtus

Essence Liquid Ink Szemhéjtus

Essence Liquid Ink Szemhéjtus

Ecsetes fejjel rendelkező szemhéjtus, amellyel szép vékony vonalak húzhatók, a cicaszemsmink szépen formázható. Tartós, ár-érték arányban remek választás, színének intenzitásához érdemes többször áthúzni a tusvonalat.

Őszi sminkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top