nlc.hu
Trend

Végül nem lesz adásuk Sebestyén Balázséknak Csíkszeredán

Egy régi elszólása miatt Sebestyén Balázst nem mindenki fogadja szívesen Csíkszeredán

A Rádió 1 csapata a csíkszeredai Szabadság térre szeretett volna kivonulni az egész stábbal, de egy évekkel ezelőtti elszólás miatt kénytelenek voltak napolni a tervüket.

A Blikk szerint ugyanis  Sebestyén Balázsék utazásának hírére számos rosszindulatú bejegyzés és hozzászólás jelent meg a Facebookon, amik arra emlékezetnek, hogy Balázs évekkel ezelőtt egy másik reggeli műsorban arra kért egy erdélyi betelefonálót, hogy az anyanyelvén köszönjön el, arra számítva, hogy azt román nyelven fogja megtenni.

sebestyén balázs

Sebestyén Balázs (Fotó: Facebook)

A korábbi esetre így emlékezett vissza a műsorvezető:

Betelefonált valaki, mint kiderült, Erdélyből, de én annyit tettem össze, hogy Romániából telefonál, és azt gondoltam, hogy ő egy olyan srác, aki megtanult magyarul, de ő Romániában él, és megkértem, hogy mondjon valamit az ő saját anyanyelvén. A srác teljesen normálisan lereagálta, hogy hát erdélyi vagyok, nekem magyar az anyanyelvem, mire én abban a pillanatban mondtam, hogy ne haragudjon. A következő megszólalásban elnézést kértem, borzasztó hibának tartottam, de aki ismeri a műsort, azt pontosan tudja, hogy ebben semmiféle bántó szándék nem volt, mindenki értette, hogy ez egy elszólás volt, a srác sem sértődött meg rajta” – mondta a műsorvezető, hozzátéve, hogy a Facebookon megjelent ellenséges hozzászólások miatt úgy döntöttek, hogy lemondanak a tervükről.

„Ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot. Úgy érezzük, ez nem festene jó képet az egyébként nagyon vendégszerető, barátságos, mélyérzésű csíkszeredaiakról, az erdélyiekről, az ottélő magyarokról. Ezért egész egyszerűen úgy döntöttünk, nem megyünk” – kommentálta az esetet Balázs.

Sebestyén Balázs szókimondása miatt egyébként az elmúlt 12 évben több mint 60 alkalommal indult miatta eljárás és mintegy 12,5 milliónyi bírságot fizettek utána.

Kiemelt kép: RTL Klub

(Blikk)

Még több celeb:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top