nlc.hu
Trend

Őszi sminktrendek 2021

7 őszi sminktrend, amik gondoskodnak ragyogásunkról

Éljenek a színek! Látványos, mégis hordható sminktrendek határozzák meg az őszi szezont.

Az őszi-téli sminktrendek csupa izgalmas megoldást kínálnak, tobzódhatunk a kilencvenes években, a színekben, a ragyogásban. Az ajakhangsúlyos sminkek újra reflektorfénybe kerülnek, de a szemsminkek esetén is a volumen, ami meghatározza a dolgokat. Egyszerre azért minden ajánlást ne akarjunk megvalósítani, erre a szezonra is érvényes, hogy egymással ellentétes stílust képviselő trendek is népszerűek, mutatjuk közülük a legjobbakat.  

Visszatérnek a rúzsok

vörös rúzs trend

Paul Costelloe divatbemutató (Fotó: Ming Yeung/Getty Images)

A világ minden reménye és vágya sűrűsödik a trendben, mely a rúzsok visszatérését predesztinálja az őszi-téli szezonra. Bátran tegyünk fel vöröseket, az ősszel rendre visszatérő bogyós gyümölcsök színeit, és szuper, ha szaténos fényben, ragyogásban tündökölnek ajkaink. Nem kell félni tőlük, egy színeinkhez jól passzoló árnyalat élettel telibbé teszi arcunkat, megtölti színnel, még akkor is, ha a smink többi része visszafogott. Mi több, egy ajakhangsúlyos nappali smink esetén nincs is szükség további extrákra. 

Megapillák

hosszú szempillák trendje

Giorgio Armani Prive Haute Couture 2021/2022 ősz-tél (Fotó: Estrop/Getty Images)

Az előző hónapok kimaxolták a szemhangsúlyos sminkeket, a volumen pedig úgy tűnik, továbbra is divatban marad. Szempilláink esetén a műszempilla(hatású) look, az extrán hosszú, extrán fekete, extrán ívelt pillatömegek abszolút divatban lesznek. A műszempillák a nappali sminkek alapdarabjai, melyek gyönyörűen kiemelik, kontúrozzák a szemeket. Bár a pókláb hatású, gyakorlatilag csomókba összetapadó pillákat is próbálják népszerűsíteni, mi azt javasoljuk, inkább álljunk ellen a kísértésnek és ha pilladúsításról van szó, Maria Borges modell lenti posztja jusson eszünkbe. 

’90-es évek vibe

Bella Hadid a Cannes-i Filmfesztiválon

Bella Hadid a Cannes-i Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Reméltük, hogy nem jön vissza, de nem így lett: a kilencvenes évek stílusában újra hódítanak a látványosan kontúrozott ajkak, szájkontúrceruzánk színe több árnyalattal is sötétebb lehet, mint rúzsunk. Beyoncé egyébként már 2018-ban bedobta a trendet, de úgy tűnik, kellett egy kis idő, hogy a széles publikum is rákapjon a sötét kontúros ajkak trendjére. A konkrét színeket tekintve ráadásul a barnás árnyalatok is itt vannak: tópszín, terrakották, csokoládés vagy mályvás árnyalatok, azok, melyeket viselve annyi fotón láthattuk Drew Barrymoore-t vagy Jennifer Lopezt.

’90-es évek vibe – vol.2

Kat Graham színésznő ezüstösen csillogó sminkkel a Cannes-i Filmfesztiválon.

Kat Graham színésznő ezüstösen csillogó sminkkel a Cannes-i Filmfesztiválon (Fotó: Kate Green/Getty Images)

E remek évtizedből egy másik sminktrend is előkerült, jelesül a hidegen fénylő szemsminkeké. Ezüstös, lilás, mályvás, rózsás – nehéz felsorolni, mennyi különféle árnyalattal találkozhatunk, de mindegyikük esetén érvényes a hűvösen fénylő finish, az egy szín árnyalataiban pompázó szemhéjak. 

Kifinomult cicaszemsmink

Zendaya kitten eye cicaszem sminkje a Space Jam: Új kezdet premierjén

Zendaya kitten eye (cicaszem) sminkje a Space Jam: Új kezdet premierjén (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A szempilláknál emlegetett eltolódást a cicaszemsminkek is jelzik, melyek közül a filigrán, a külső szemzugon épp csak túllógó változatok nagyon népszerűek lettek. A kitten eye (kiscicaszemsmink) elkészítése jóval egyszerűbb, mint karakteres társaié, miközben abszolút nőies, kifinomult, egy ízléses nappali sminknél többre nincs is igazán szükség (a vörös rúzsokhoz például szuper választás). Ha szeretnéd látni részletesen, miként készítsd el a kiscicaszemsminket, itt megnézheted.

Vidám szemsminkek

Élénk szemsminkeket kaptak a Versace modelljei is, a divatház 2021/22 őszi-téli bemutatójára.

Élénk szemsminkeket kaptak a Versace modelljei is, a divatház 2021/22 őszi-téli bemutatójára (Fotó: Profimedia)

Nem kell búcsút mondani a színes nyári sminkeknek, ahogyan a divatban húzótrend lesz ősszel az élénk színek viselése, úgy a sminkek terén is bátran kísérletezhetünk a feltűnő árnyalatokkal. Mindez jobbára a szemsminkeket érinti, amik esetén a kék, sárga, zöld szemceruzák, tusok segítségével szuper kontúrokat készíthetünk. Szemhéjpúderekből is tartsunk kezünk ügyében az élénk színeket, amikből tökéletesen elég, ha a teljes szemhéjra egy árnyalatot viszünk fel.

(Még mindig) vastag szemöldökök

A természetes hatású, dús szemöldök 2021 őszén is divatban lesz.

A természetes hatású, dús szemöldök 2021 őszén is divatban lesz (Fotó: Profimedia)

Hiába a kilencvenes évek hájpja, nem úgy tűnik, hogy a vékonyra szedett szemöldök utat törne a szívek felé. Az évek óta gondosan ápolgatott, dús szemöldökök továbbra is divatban vannak, de ne a feltűnően odatetovált változatokra gondoljunk. Bármilyen módon is színezzük, formázzuk szemöldökünket, törekedjünk a természetes hatás megtartására, hangsúlyozására.

Dewy look

A dewy hatás továbbra is népszerű sminktrend

A dewy hatás továbbra is népszerű sminktrend (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Bármilyen sminket is teszel fel, az enyhe bőrfény továbbra is kívánatosnak számít. Aligsminkek esetén se fojtsuk le mattító púderrel a végeredményt – persze mindez nem keverendő össze az arcbőr zsíros kicsillogásával. Highlighterből, bronzosítóból lágy, selyemfényűt válasszunk, kerüljük a látványosan, szemcsés, szinte csillámosan ragyogó változatokat. Máskülönben erőteljes kontúrozásban ne gondolkodjunk, inkább rakjunk össze egy jó arcápoló rutint, ami bőrünket legjobb formájába hozza. Így alapozóból is elég lesz a finom fedést adó, vagy választhatunk helyette színezett arckrémet vagy fényvédőt is.

Őszi trendek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top