nlc.hu
Trend

Velencei Filmfesztivál vörös szőnyeges ruhái - 2021

Couture Barbie és nedves hatású bőrruha – Mutatjuk a Velencei Filmfesztivál leglátványosabb ruháit

Hollywood aktuális üdvöskéje pink Barbie ruhában, Helen Mirren talpig flitterben lépett a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegére. Az ováció nem maradt el.

Végéhez ért a 78. Velencei Filmfesztivál, egyben az év eddigi legnívósabb vörös szőnyeges eseménye. Igaz, a konkurencia sajnos nem volt jelentős e téren, a Covid-helyzet most mégis megengedte, hogy a sztárok couture ruhákba bújjanak, és elkápráztassanak minket a legnagyobb divatházak ruhacsodáival. Közülük mutatjuk most a leglátványosabb vörös szőnyeges ruhákat, melyek néhol meseszerűek, máshol meglepőek voltak.

Bianca Balti

Klasszikus gigaruhát viszonylag kevesen választottak maguknak a filmfesztiválra, egyikük volt Bianca Balti topmodell, aki egy napsárga Dolce & Gabbana estélyiben gondoskodott róla, hogy csak fekvő fotókat készíthessen a sajtó. Választása mindazonáltal tökéletes volt, és még a hatalmas, antik hatású arany ékszerek sem voltak túlzóak a teljes szettet nézve.

Bianca Balti a Velencei Filmfesztiválon, Dolce & Gabbana estélyiben

Bianca Balti a Velencei Filmfesztiválon, Dolce & Gabbana estélyiben (Fotó: Profimedia)

Rebecca Ferguson

Ruhaterjedelem szempontjából Rebecca Ferguson még mindenképp megemlítendő, lágy esésű, púder színekből építkező Christian Dior estélyi ruhája, amit a Dűne premierjén viselt, szintén egy ámulatba ejtő divatalkotás.

Rebecca Ferguson Christian Dior estélyi ruhában a Velencei Filmfesztiválon.

Rebecca Ferguson Christian Dior estélyi ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Jessica Chastain

Jessica Chastain olyan karcsókot kapott filmbéli partnerétől, Oscar Isaac-tól a Jelenetek egy házasságból premierje előtt, hogy attól elalélt az internet. Eme történelmivé vált pillanathoz pedig a ruhát az Atelier Versace biztosította, egy tökéletes vöröset, ami káprázatosan állt a színésznőn.

Jessica Chastain Atelier Versace ruhában a Velencei Filmfesztiválon

Jessica Chastain Atelier Versace ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

És, hogy milyen volt az a csók? Hát ilyen:

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis bemutatta, miként lehet talpig párducmintába bújni úgy, hogy az szexi ÉS ízléses legyen. Outfitje iskolapélda lehet a magyar szcéna számtalan, állatmintarajongó hírességének. 

Jamie Lee Curtis a Velencei FIlmfesztiválon Dolce & Gabbana ruhában.

Jamie Lee Curtis a Velencei FIlmfesztiválon Dolce & Gabbana ruhában (Fotó: Profimedia)

Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy, aki filmkritikusunk szerintmár A vezércselben bizonyította, hogy csodálatos színésznő, az Utolsó éjszaka a Sohóban című filmben pedig azt is bizonyítja, hogy egy vérbeli hollywoodi díva”, ez utóbbi premierjére talpig Barbie babának öltözött, tette mindezt egy Dior haute couture ruhában, Tiffany & Co. ékszerek társaságában.

Anya Taylor-Joy az Utolsó éjszaka a Soho-ban premierjén, Diorban.

Anya Taylor-Joy az Utolsó éjszaka a Sohóban premierjén, Diorban (Fotó: Profimedia)

Adriana Lima

Adriana Lima szupermodell mondhatni hozta a kötelezőt, és fantasztikusan festett a vörös szőnyegen. Aranyszínű, rátétekkel díszített ruháját az Etro tervezői álmodták a testére.

 

Adriana Lima Etro ruhában a Velencei Filmfesztiválon

Adriana Lima Etro ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Palvin Barbara

Természetesen Palvin Barbara is ott volt a filmfesztiválon, a Giorgio Armani divatház arcaként couture Armaniban láthattuk őt az eseményeken. Királykék estélyi ruháját mintha ráöntötték volna, fantasztikusan állt a modellen, de a fénylő overál is szemet gyönyörködtető, valódi haute couture csoda volt.

Palvin Barbara a Velencei Filmfesztiválon, Armani Privé ruhában.

Palvin Barbara a Velencei Filmfesztiválon, Armani Privé ruhában (Fotó: Profimedia)

Palvin Barbara a Dűne premierjén, Armani Privé ruhában.

Palvin Barbara a Dűne premierjén, Armani Privé ruhában (Fotó: Profimedia)

Zendaya

Zendaya bőr Balmain ruhája volt a filmfesztivál egyik vörös szőnyeges szenzációja, a színész-énekesnő bőrszínéhez tökéletesen illeszkedő árnyalatú ruha olyan hatást keltett, mintha csak víztől tapadna testére a textil, és formálna tökéletes redőket. A pontot az i-re egy Bulgari nyakék tette fel. 

Zendaya a Dűne premierjén, Balmain ruhában.

Zendaya a Dűne premierjén, Balmain ruhában (Fotó: Profimedia)

Kristen Stewart

Kristen Stewartot, aki nagy meglepetést okozott sokaknak Diana hercegnőt megformáló alakításával, a fesztiválon minden alkalommal Chanelben láthattuk. Érthető, a színésznő régóta a divatház arca, naná, hogy a rövidnadrágos overált is ők biztosították számára.

Kristen Stewart Chanel ruhában a Velencei Filmfesztiválon

Kristen Stewart Chanel ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Helen Mirren

Helen Mirren már a filmfesztivált felvezető Dolce & Gabbana divatbemutatón is tündökölt, és a vörös szőnyeges premiereken sem okozott csalódást. A Madres Paralelas spanyol dráma bemutatójára egy világos türkiz, talpig flittertől csillogó ruhában érkezett, melyet szintén a divatház tervezői készítettek. A outfit mégis megosztó lett, sokak szerint a hajpánt túlzás, a ruha színe nem illik a színésznőhöz, és az alóla időként kilátszó fekete pumps sem volt jó választás.

Helen Mirren Dolce & Gabbana ruhában a Velencei Filmfesztiválon.

Helen Mirren Dolce & Gabbana ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Maria Sharapova

Maria Sharapova, a 2000-es évek elejének teniszcsillaga, minden divatmagazin szerint a best dressed listák üdvöskéje volt Velencében, köszönhetően ennek a Dior haute couture ruhának, amit a Balzac azonos című novellája alapján készült Illusions perdues (Elveszett illúziók) című film bemutatójára viselt.

Maria Sharapova Dior Haute Couture ruhában a Velencei Filmfesztiválon.

Maria Sharapova Dior Haute Couture ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Cynthia Erivo 

Cynthia Erivo a Dűne premierjére vette fel ezt a látványos Schiaparelli couture ruhát, amiben szinte minden fotón úgy láthatjuk, hogy egyik vagy mindkét kezével a gigászi, fénylő felsőrészt tartja. Reméljük, a valóságban ennél kényelmesebb viselet volt ez a kétségtelenül egyedi és formabontó ruhaköltemény. 

Cynthia Erivo a Dűne premierjén Schiapparelli ruhában.

Cynthia Erivo a Dűne premierjén Schiaparelli ruhában (Fotó: Profimedia)

Kate Hudson

Kate Hudson egy álomszép, vörös Valentino couture ruhát viselt a Velencei Filmfesztiválon, aminél ugyan melleit csak kép csipkecsík takarta, a magas nyakrész és hosszú ujjak tökéletesen ellensúlyozták a ruha áttetszőségét.

Kate Hudson a Velencei Filmfesztiválon, Valentino ruhában

Kate Hudson a Velencei Filmfesztiválon, Valentino ruhában. – Fotó: Profimedia

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst fekete Giorgio Armani estélyi ruhája hibátlan választás volt. Bár a fazonra mondhatjuk, hogy klasszikus, a hímzések, az applikációk, a finom áttetszősége abszolút maivá, modernné tették, és nem mellesleg remekül állt a színésznőnek. 

Kirsten Dunst Giorgio Armani estélyi ruhában a Velencei Filmfesztiválon.

Kirsten Dunst Giorgio Armani estélyi ruhában a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Adria Arjona

Adria Arjona egy vörös Armani Privé ruhával ejtette ámulatba a nagyérdeműt, hibátlan választás volt, előkelő és elegáns, a hollywoodi dívákat megidéző stílusú. 

Adria Arjona a Velencei Filmfesztiválon Armani Privé ruhában.

Adria Arjona a Velencei Filmfesztiválon Armani Privé ruhában (Fotó: Profimedia)

Dakota Johnson

Dakota Johnson legutóbbi filmje, a The Lost Daughter premierjén viselte ezt a strasszrojtokkal ékesített Gucci ruhát, ami úgy öltöztette, hogy közben megmutatott (szinte) mindent, ragyogott az utolsó négyzetcentiig, és mégsem volt sok. 

Dakota Johnson Gucci estélyiben, a Velencei Filmfesztiválon

Dakota Johnson Gucci estélyiben, a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Molly Sims

Molly Simstől két ruhát is beszavaztunk összeállításunkba, egyikük ez az applikációkkal ékesített libbenő csoda a Pamella Roland divatháztól, amit a Netflixes The Hand Of God film premierjén viselt, másikuk egy fénylő Carolina Herrera estélyi, ami a divatház idei Resort kollekciójából való. 

Molly Sims a Velencei Filmfesztiválon, Pamella Roland estélyiben.

Molly Sims a Velencei Filmfesztiválon, Pamella Roland estélyiben (Fotó: Profimedia)

Molly Sims Carolina Herrera estélyiben, a Velencei Filmfesztiválon

Molly Sims Carolina Herrera estélyiben, a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Penelopé Cruz

Penelopé Cruz esetén borítékolható volt, hogy Chanelben látjuk majd a vörös szőnyegen, a Madres Paralelas premierjén egy eszményi haute couture alkotást láthattunk rajta, ami tökéletesen állt a színésznőn. Nem úgy a sminkje, ami ugyan kellően drámai volt, a sötét rúzs mégsem illett hozzá, mondhatnánk azt is, öregítette. 

Penelopé Cruz a Madres Paralelas premierjén, Chanel Haute Couture-ben.

Penelopé Cruz a Madres Paralelas premierjén, Chanel Haute Couture-ben (Fotó: Profimedia)

Madisin Rian

Végül Madisin Rian modellel zárjuk a sort, és az ő Armani Privé ruhájával, aminek aranyló, gömbös-bogyós applikációi futurisztikussá tették a máskülönben klasszikus vonalú ruhát.

Madisin Rian a Velencei Filmfesztiválon, Armani Privé ruhában.

Madisin Rian a Velencei Filmfesztiválon, Armani Privé ruhában (Fotó: Profimedia)

Ha már filmfesztivál, essen szó a filmekről is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top