nlc.hu
Trend

Divattrendek 2022 tavasz-nyár - Londoni Divathét

5 divattrend a Londoni Divathétről – Nem fogjuk bánni, ha ezt diktálja a divat!

Szuper színek, még szuperebb fazonok határozták meg a Londoni Divathetet.

Az elmúlt két, jobbára csak digitálisan megtartott divathét után, ismét nagy volt Londonban a sürgés-forgás, a divatházak nagy részénél ismét élő show keretében mutatták be legújabb, immár a 2022-es tavaszi-nyári kollekcióikat. Azt ugyan nem mondhatnánk, hogy kiléptek volna komfortzónáikból a tervezők, mégis friss, kicsit más, kicsit ismerős irányból közelítettek a sziluettekhez, és születtek meg a divattrendek, amik meghatározzák majd a jövő évet.

Színek, amik körülvesznek

A Pantone Intézet jó szokásához híven a Londoni Divathéthez kapcsolódóan is kiadta trendjelentését arról, milyen színek határozzák meg a szezont, és miért. Amint azt írták, a spontaneitásban és egyszerűségben rejlő új érzések előhívása a cél, a színek a természethez való erős kapcsolódásunkat, és a kényelem, valamint az ismerős dolgok iránti igényünket fejezik ki. Könnyed, légies pasztellekben és lebilincselően élénk árnyalatokban valósul meg mindez, amik kontrasztja játékosságot, kreativitást, életteliséget is áraszt. 

Pantone trendszínek - Londoni Divathét 2022 tavasz/nyár

Pantone trendszínek – Londoni Divathét 2022 tavasz/nyár (Fotó: pantone.com)

Őket kiegészítendő, kellenek persze az alapszínek is, az időtlen klasszikusok, amik bár most nagyobb figyelmet kapnak, mégis, divatosságuk, népszerűségük szezonokon átívelő. A londoni trendek esetén ezek így néznek ki:

Pantone alapszínek - Londoni Divathét

Pantone alapszínek – Londoni Divathét (Fotó: pantone.com)

Így valósult meg mindez a kollekciókba:

Preen By Thornton Bregazzi
Megnézem
Összes kép (4)

Szövetnadrágok

A lágy esésű, bő szárú szövetnadrágok meghatározó elemei lesznek a hétköznapi szetteknek, legalábbis a Londonban bemutatott kollekciók szívből ajánlják, hogy elszakadjunk a skinny naciktól. A trend maga nem új, de a jelek szerint tartós, és nézzétek csak meg, milyen elegáns, mégis kényelmes, edgy look az, amit eredményeznek, akár fodros inggel (Palmer Harding), akár picike toppal (Nensi Dojaka) párosítják.

Nensi Dojaka
Megnézem
Összes kép (6)

Rózsák randevúja

A virágos trendet jövő tavaszra is tapétaminták uralta változatban képzelték el a tervezők. Az előző szezonokban már megszeretett (vagy csak megszokott) vintage hangulat romantikáját bátran fokozhatunk fodrokkal, csipkékkel, tüllel is (Simone Rocha), vagy megszelidíthetjük egy sportos felsővel, mint azt Emilia Wicksteadnél láthattuk.

Emilia Wickstead
Megnézem
Összes kép (7)

Letisztult, hétköznapi elegancia

Minimál fazonok, kényelmesen elegáns ruhák, nadrágruhák tucatját láthattuk a kifutókon, melyekhez hasonlók a casual ruhatárak ékkövei lehetnek. Visszafogott alapszínek, pasztell árnyalatok jellemzik őket, a gazdag anyaghasználat pedig a rafinált szabásoknak köszönhetően igazán nőies szetteket eredményeznek. 

Palmer Harding
Megnézem
Összes kép (5)

Csillogás

A metálos árnyalatok, ezüstök, aranyak is fel-fel csillantak a kifutókon, és bizony nem csak az alkalmi ruháknak szánt öltözékeken. Már a mostani, őszi-téli trendekre is jellemző, hogy fémes árnyalatokat csempésznek a hétköznapi szettekbe, és ezt ne egy szolid öv vagy mintaként értsétek: nadrágok, szoknyák csillognak ezerrel, amikkel pazar kontrasztot alkotnak a kötött felsők, a ropogós ingek.

Sharon Wauchob
Megnézem
Összes kép (5)

Ezt ajánlja őszre London

A Londoni Divathéten a mostani, 2021 őszi-téli szezonra korábban bemutatott trendeket itt tudod megnézni. Érdemes!

 

Amíg elérkezik a tavasz, jöjjön egy kis őszi divat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top