nlc.hu
Trend

Olajos arclemosó teszt

Teszteltük: 10 olajos arclemosó, amik tisztább bőrt ígértek

Sok jót hallani az olajos arclemosókról, de úgy voltunk vele, hisszük, ha látjuk.

Az olajos arclemosókkal szemben sok az előítélet, aki még nem próbálta, azt hiheti, egy olajos kozmetikum maximum a száraz bőrnek lehet hasznos, máskülönben mégis miért akarnánk olajat kenni az amúgy is frissítő lemosásra vágyó bőrre? Holott ezek a készítmények épp az alaposabb arctisztítást segítik, a smink és fényvédő maradványok eltávolítását. Leírásaik szerint legalábbis így van, mi azonban kíváncsiak voltunk rá, valóban erre számíthatunk-e az olajos lemosóktól. Két hetes tesztnek vetettük alá ezért tíz népszerű márka termékét, íme, az eredmények.

Clarins Total Cleansing Oil

Clarins Total Cleansing Oil

Clarins Total Cleansing Oil

Első benyomás: A sárga sütőolajos szín elsőre megijesztett, de sokkal finomabb érzés, mint amire számítottam. Az illata finom, könnyed, pont olyan, amit a márkától várnék. Nekem kimondottan jó volt, hogy az ujjaimmal is fel tudtam kenni.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Egyetlen pumpa bőven elég ahhoz, hogy az egész arcomra jusson belőle. Nagyon érdekes, hogy ugyan olajos lemosó, mégsem volt zsíros érzés. A sminkemet is leszedte, pedig vízálló spirált használok. Száraz bőrön jól működött, de a vizessel nem igazán volt jó. 

Lemosás után: Könnyű volt lemosni, én második lemosó helyett csak egy sima nedves törölközős áttörlést csináltam, nekem így is bőven elég volt. Nem volt zsíros érzetű utána a bőröm.

Erőssége: Könnyű volt használni, kellemes csalódás volt ez a lemosó.

Amire figyeljünk: Akinek kicsit zsíros a bőre, annak lehet, hogy nehéz lesz.

Chanel L’Huile Anti-Pollution Cleansing Oil

Chanel L'Huile Anti-Pollution Cleansing Oil

Chanel L’Huile Anti-Pollution Cleansing Oil

Első benyomás: Nagyon egyszerű, letisztult a csomagolás, nem akar másnak látszani, ami, és ez nekem nagyon bejön. Pumpás kiszerelésű, ezt nagyra értékeltem, könnyű és kényelmes így a használata. Az illata nagyon kellemes, annyira, hogy parfümnek is elfogadnám. Ugyanakkor gyorsan elszáll az illat, ami nem is baj, hiszen nem az illatáért vesszük ezt a terméktípust. Engem a színe és az állaga is a szezámolajéra emlékeztetett. Tetszett nagyon, hogy az átlagosnál sűrűbb volt az állaga, emiatt könnyű is volt a használata.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Alkalmanként három pumpálásnyit használtam belőle, ez alapján szerintem nagyon tartós lesz, és bárcsak sose fogyna el. Csak este használtam, száraz bőrre vittem fel, könnyű volt vele bánni, és igazán kényeztető érzést adott az állaga és az illata egyaránt. Sminkeltávolításra is használtam, és azt kell mondjam, tökéletesen megállta a helyét, egyáltalán nem csípte a szemet.

Lemosás után: Ragacsos érzetet egyáltalán nem hagyott, olajosat is csak kicsit, nem kellemetlenül. Második lépésként gyengéd arclemosót használtam utána, ezzel pillanatok alatt el lehetett tüntetni a nyomait. Igazi luxusérzés volt használni, üde, tiszta és puha lett tőle a bőröm, határozottan bársonyosabbá tette. Semmilyen irritációt nem okozott, sőt, én úgy vettem észre, még szebb, hidratáltabb is lett a vízhiányos bőröm, amikor használtam.

Erőssége: Mindent tud, amit egy ilyen termék tudhat. Elegáns külalak, tökéletes sminkeltávolítás és gyengéd bőrápolás. 

Amire figyeljünk: Nem tudok ilyet mondani, egyszerűen imádtam.

Coxir Ultra Hyaluronic Sminklemosó Olaj

Coxir Ultra Hyaluronic Sminklemosó Olaj

Coxir Ultra Hyaluronic Sminklemosó Olaj

Első benyomás: A márkától megszokott visszafogott csomagolása van, papírdobozban kaptam, és műanyag pumpás kiszerelése van. Szeretem ezt a stílust, nem a „csicsamicsán” múlik a hatékonyság. Könnyű kinyerni a pumpás adagolójával a terméket a flakonból, még nem fogyott el, így azt nem tudom, hogy az egész könnyen ki fog-e jönni belőle, de remélem, hogy igen. Illatmentes, ami számomra több, mint jó. Az állaga olajos, kicsit túl folyós is, de kezelhető, színe átlátszó. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Alkalmanként két pumpálásnyit használtam belőle, elég is volt, bár nem sminkelek túl erősen. Szerintem nagyon sokáig jó lesz nekem, láthatóan alig fogy, pedig becsülettel használom mindennap. Csak este, a kétlépéses arctisztítás első lépéseként használtam, száraz bőrre. Könnyen felvittem és szépen lehozta a sminket, elégedett voltam vele, főként, hogy a szememet sem csípte.

Lemosás után: A második lépéses arclemosómmal minden maradéktalanul lejött, nem volt ezzel gond. Adott egy plusz tisztaságot a bőrömnek, amit imádtam, és azt is, hogy hidratál és úgy éreztem, jól tisztít. Nagyon jó puha lett az arcom, semmilyen irritációt nem okozott.

Erőssége: Illatmentes, jól működik, teszi a dolgát, pont amit elvárok egy ilyen terméktől.

Amire figyeljünk: Semmi ellenérzés nincs vele szemben, talán kicsit túl folyós, de ez kezelhető, nem rónám fel hibaként.

Hogyan használjuk az olajos lemosókat?

Alapvetően a double cleansing, vagyis a dupla arctisztítás első lépéseként keresettek ezek a termékek, amelynek lényege, hogy az alaposabb, de kíméletes arctisztítás érdekében nap végén a szennyeződéseket, sminket, a fényvédő maradékát olajos állagú lemosóval lazítjuk fel, és mossuk le. Ezt követően érdemes második lépésként egy szintén gyengéd, általános arctisztítót használni, így túltisztítás nélkül lesz tiszta a bőrünk. Zsíros arcbőrűeknek ez egy kellemesen praktikus megoldás, száraz bőrűek akár önmagában is használhatják, így például a reggeli arctisztítás során is bevethetik, és kapnak egy plusz ápolást tőle.

Guerlain Abeille Royale Arctisztító Olaj

Guerlain Abeille Royale Arctisztító Olaj

Guerlain Abeille Royale Arctisztító Olaj

Első benyomás: A csomagolása tökéletes, luxus érzést nyújt a javából, és az illat is nagyon megnyerő volt számomra. Szuper az adagolós flakon, pont annyira van szükség, amennyit egyszerre kiad, így praktikus is. Az illata egyszerűen isteni, kellemes, egyáltalán nem tolakodó. Az állaga olajos, szépen eltávolítja a sminket és marad egy nagyon jó hidratáltság érzés utána. A színe áttetsző.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: 1-2 pumplásnyi elég, hogy az erős sminket is eltávolítsa, így nagyon gazdaságosnak mondanám. Esténként használtam. Idősebb bőrre tökéletes, mert hidratáltság érzést és bársonyosságot ad, ráadásul nagyon bevált, mert még a vízálló sminket is eltávolította. 

Lemosás után: Olajos réteget nem hagyott, de az én bőröm nagyon dehirdatált, úgy éreztem, szüksége van rá, hogy ilyen készítménnyel mossam meg. Nem is hazsnáltam utána semmilyen más lemosót, számomra komfortos volt így. Nemcsak hogy tisztaságot, de egészséges hidratáltságot is kaptam, valamint egyáltalán nem irritálta a bőrömet. 

Erőssége: A textúrája nagyon tetszett, valamint az illata, és az, hogy nagyon jól ápolta a bőrömet.

Amire figyeljünk: Ha reggel, vagy általában sminkelés előtt használjuk, töröljük át az arcunkat előtte, vagy hidratálóból kevesebbet vigyünk fel.

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Első benyomás: A csomagolása abszolút megfelelő, elegáns, visszafogott. Egy pumpálással a megfelelő mennyiség érkezik, nem kell erőlködni vele. Az illata kellemes gyógynövényes, állagát tekintve folyós, mint az étolaj, illata pedig természetes olajokra jellemző, natúr. Színe átlátszó. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Úgy tapasztaltam, ebből az olajos lemosóból egy pumpálásnyi elég az arcra, ami alapján szerintem egy évig is használni fogom, olyan kiadós. Csak este használtam, benedvesítettem az arcomat előtte és úgy vittem fel. Könnyű volt eloszlatni a bőrön, kellemes érzés, mintha a kozmetikusnál masszírozáson lettem volna minden alkalommal. Mivel nem sminkelek, sminkeltávolításra nem használtam.

Lemosás után: Nem hagyott kellemetlen réteget, sőt, úgy éreztem, selymesebb lett a bőröm tőle. Puhább lett, segített az orr körül kialakuló szárazságon is, ennek nagyon örültem. 

Erőssége: Az egyszerű használata a pumpás adagolóval és a kellemes illat.

Amire figyeljünk: Nincs ilyen, teljesen alkalmas arra, amire árulják.

Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil

Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil

Kosé Cosmeport Softymo Speedy Cleansing Oil

Első benyomás: A design érdekes volt, ritkán látok japán feliratos kozmetikumokat, de miután előzetesen sok jót olvastam róla, ez inkább csak még kíváncsibbá tett. Pumpás kiszerelésű, megfelelően adagolja a készítményt, nem fröcsköl. Nem illatosított, ez tetszett benne. Átlátszó, állaga kicsit hígabb, mint amire számítottam, esetleg kinyomáskor figyeljünk rá, hogy ne folyjon ki a tenyerünkből.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Alkalmanként két pumpálásnyi bőven elég volt, így egészen kiadós mennyiség van szerintem a flakonban. Esténként használtam, akkor van igazán szükségem alapos arctisztításra, hogy lemossam a sminket, fényvédőt, piszkot a bőrömről. Száraz bőrre vittem fel, jól el lehetett dolgozni, és remekül feloldotta a szemsminket is, miközben nem csípte, nem homályosította el a szememet akkor sem, ha ügyetlenkedtem lemosásakor.

Lemosás után: Dupla arctisztítás elemeként használtam mindig, nekem jó érzés és szükségesnek is tartom, hogy ezt követően még egy sima, gyengéd arctisztítót használjak. Mindazonáltal nem éreztem, hogy olajos-ragacsos maradt volna tőle a bőröm, a végeredménnyel pedig abszolút elégedett vagyok. Nagyon szép tiszta, sminkmentes lett a bőröm, nem húzódott, így felteszem, nem tisztítottam túl sem.

Erőssége: Nagyon tetszett, hogy illatmentes, hogy kiadós mennyiség és a képességeivel is elégedett voltam.

Amire figyeljünk: picit hígabb, kipumpáláskor figyeljünk, hogy ne folyjon ki a tenyerünkből. 

Mádara Arclemosó Olaj

Mádara Arclemosó Olaj

Mádara Arclemosó Olaj

Első benyomás: Szép, letisztult csomagolása van, nekem ennél nem kell több. A használata praktikus, egy nyomás, és kint van a kellő mennyiség. Az illata isteni, az fogott meg elsőre! Nem tudom mihez hasonlítani, de a tisztaság szó jut róla eszembe. Az állaga is nagyon tetszett, nagyon jó érzés volt felkenni, mintha selyem érintené az arcomat. Kicsit olyan érzés volt, mintha egy finom, tápláló maszkot tennék fel. A színe egészen meglepett, szép csillogós, rózsaszín, igazi nőies szín, közben a csillogás a gyermeki én örömét is kihozza az emberből az esti sminkeltávolítás közben.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Egy, maximum két finom nyomásnyi elég egy alkalommal, így ez alapján abszolút kiadós a tubusban található mennyiség. Esténként használtam, imádtam felvinni a bőrre, nagyon szépen befedte. Eleinte száraz bőrre használtam, majd benedvesítettem, akkor fehér, folyékonyabb, teljesen más textúrájúvá, állagúvá vált. Sminket tekintve csak a BB krémre használtam, a szememre más sminkeltávolítót használok. Irritációt nem vettem észre, de nyitott szemmel azért nem érdemes lemosni, ha belefolyik a szembe, nyilván tud csípni.

Lemosás után: Egyáltalán nem hagyott olajos, ragacsos réteget. Ha víz éri, megváltozik a textúrája, folyósabb, fehér lesz. Ezt a réteget kicsit tovább tart lemosni vízzel, én benedvesített törölközővel mostam le a maradékot, majd habos arctisztítót használtam. Így együtt abszolút szuper eredményt kaptam, nagyon szépen megtisztította a bőrömet és kellemesen puha lett.

Erőssége: Az állaga, illata, színe.

Amire figyeljünk: Vízzel érintkezve megváltozik az állaga, folyósabb lesz, eltűnik az olajossága, így érdemes a ruhánkra vigyázni, nehogy rácsöppenjen.

Oriflame NovAge Arctisztító Olaj

Oriflame NovAge Arctisztító Olaj

Oriflame NovAge Arctisztító Olaj

Első benyomás: Letisztult, szép csomagolású, áttetsző aranyszínű folyadék, ami könnyen használható, pumpás kivitelt kapott. Az illata kellemes, állaga igazi olajos.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Biztosan hosszú időre elegendő a mennyisége, én két pumpálásnyit használtam belőle alkalmanként és alig látszik, hogy fogyott volna belőle, pedig reggel és este is használtam. Ezt igazán pozitívnak értékelem. Kétlépéses arctisztítás első lépéseként használtam, így nagyon jó volt, önmagában olajos érzet azonban maradt utána. A szememet nem csípte, így sminkeltávolításra is alkalmas volt.

Lemosás után: Mivel olajos lemosó, így nem tartottam problémának, hogy egy kis olajos érzet maradt utána, hisz a következő lépésben ez egyszerűen lejön, a szükséges plusz arctisztítást pedig megadja. Adott egy plusz tisztaságot a bőrömnek, miközben hatékonyan hidratálta, és úgy érzem, puhább is volt tőle a bőröm használat után. Irritációt, pattikat nem okozott.

Erőssége: nagyon tetszett az aranyszíne, a nem túl erős, kellemes illata.

Amire figyeljünk: Nem tudok ilyet mondani, elégedett voltam vele, örülök, hogy kipróbálhattam.

Purito From Green Arctisztító Olaj

Purito From Green Arctisztító Olaj

Purito From Green Arctisztító Olaj

Első benyomás: Tökéletesen higiénikus csomagolása van, a pumpás adagoló külön található a dobozában, maga a flakon pedig a kupak alatt zárófóliával van légmentesítve. Normál, olajos állagú, nem túl híg, nem túl sűrű, illatmentes. Enyhén sárgás, átlátszó, amilyet egy olajos lemosótól várnánk.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Két pumpálásnyit használtam belőle, mivel 200 ml-es, úgy látom, nagyon sokáig elég lesz még ez a flakon belőle. Esti arcápolási rutinban használtam, első lépésként, sminklemosásra is, arclemosó előtt. Száraz bőrön dolgoztam el, jó fél percig, majd nekem úgy jött be a leginkább, ha még egy fél percig rajta hagytam és csak utána mostam le.

Lemosás után: Nagyon szép tiszta lett a bőröm, egyáltalán nem szárított, inkább puhábbnak éreztem, ha ezt használtam. Vízzel egyébként jól le lehetett mosni, nem maradt olajos érzet utána. A szemsminket is szépen leszedte. Irritációt nem okozott, két hete használom, és sokkal tisztábbnak érzem a bőröm így, hogy ezzel tisztítom meg esténként. Ha elfogy, még biztosan visszatérek hozzá.

Erőssége: Állaga, illatmentessége, gyengéd arctisztító képessége.

Amire figyeljünk: Nem tudok ilyet mondani, minden szempontból elégedett voltam vele.  

Skintegra Atomic Olajos Lemosó

Skintegra Atomic Olajos Lemosó

Skintegra Atomic Olajos Lemosó

Első benyomás: Nekem tetszett ez virágos-periódusos rendszeres design, egyedül a magyar feliratozást hiányoltam a papírdobozáról. Pumpás adagolója könnyen használható, de fröccsen ki a lemosó, és a mennyiség is megfelelő. Átlátszó, és tökéletesen illatmentes, ami nagyon tetszett, állaga talán picit hígabb, de alapvetően rendben volt.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam, kétlépéses arctisztítás első lépéseként. Egy pumpálásnyi pont elég volt, ebből jutott mindenhová. Jó érzés volt eldolgozni a bőröm, szemsmink-eltávolításra is ezt használtam. Szememet nem csípte, nem irritálta. Száraz bőrre dolgoztam fel, úgy egy percig masszíroztam vele a bőröm, majd langyos vízzel mostam le. 

Lemosás után: Nagyon kellemes, puha érzésű lett tőle a bőr, ez nagyon tetszett, miközben olajos érzet nem maradt utána. Sminket hibátlanul leszedte. Több mint két hete használom napi szinten, ez idő alatt semmilyen irritáció nem jelentkezett, és egyszer sem éreztem, hogy arcmosás után húzódott volna a bőröm. 

Erőssége: Nagyon kiadós, alaposan, de abszolút gyengéden tisztít, double cleansinghez tökéletes. És illatmentes, ez szintén pozitívum.

Amire figyeljünk: Elégedett voltam vele, nem tudok ilyet kiemelni, szerintem érdemes kipróbálni ezt a terméket.

Mást is teszteltünk már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top