nlc.hu
Trend

Laetitia KY hajszobrai

Saját hajából épít szobrokat a feminista művész

Nemrégiben egy Guinness-rekordot is megdöntött az elefáncsontparti alkotó, Laetitia KY.

A „fonatok Picassójaként” is emlegetik az elefántcsontparti Laetitia KY-t. A 25 éves, feminista művész a saját hajából épít szobrokat. Alkotásainak jelentős részével a nők jogaiért, többek között a legális abortuszért, illetve a genitális csonkítás ellen áll ki. 

Laetitia KY

A női méhet formázó szobrot az abortusz legalizálásáért készítette (Fotó: instagram.com@laetitiaky)

„Öt évvel ezelőtt követtem egy srácot Facebookon, aki sok információt osztott meg az afrikai kultúráról. Egy nap közzétett egy fotóalbumot afrikai nőkről a gyarmatosítás előtt, elképesztő frizurákkal. Szoborszerűek voltak, és ez azonnal megihletett. Ekkor kezdtem el kísérletezni a fonataimmal. Először nagyon egyszerűen csak feltornyoztam a hajam. Közzétettem a közösségi médiában, és a reakciók arra késztettek, hogy folytassam a kísérletezést” – mesélte egy interjújában. 

Laetitia KY hajszobrai
Megnézem
Összes kép (4)

Laetitia először az Instagramon vált népszerűvé, majd 2019-ben a TikTokra is regisztrált, mivel be akart nevezni egy modellversenyre influencer kategóriában, melyet aztán meg is nyert. Az oldalon nemcsak a kész hajszobrokról oszt meg felvételeket, hanem a készítés folyamatát is bemutatja. Több mint 5 millióan követik. 

„Nem sokat gondolkodom az alkotás előtt, nagyon intuitív ember vagyok. Amikor egy különleges témáról szeretnék beszélni, csak az ötlet jut az eszembe. Ha arra kényszerítem magam, hogy gondolkodjak azon, hogy mit alkossak, nincsenek ötleteim. Csak megcsinálom” – beszélt a munkamódszeréről a fiatal nő. Hozzátette, egyes hajszobrai 20 perc alatt elkészülnek, de van, amin 3 órát is dolgozik. 

@laetitiaky

this song is just so powerful ! ##diamond ##navy

♬ Diamonds - Navy

„A szépség magabiztosságot jelent. Rendkívül szép és tökéletes vagy, ha szereted magad. A szépségnek nincs szabványa, nincs formája, nincs színe, nincs mérete. Ez egy lelkiállapot” – nyilatkozta a Dazed magazinnak. Ugyanitt elárulta, számára Rihanna az első számú szépségikon. – „Az a nő minden. Nemcsak szuper stílusos, de szabadgondolkodó is, aki tisztában van a szépségével, és bármit is gondolnak az emberek, a pozitív testképet népszerűsíti. Rihanna számomra a szépség definíciója.” 

Laetitia KY

Fotó: instagram.com@laetitiaky

Laetitia a hajfonás mellett divattervezőként dolgozik, de szívesen rajzol, fest, illetve a színjátszás és a tánc is érdekli. Mindezeken felül pedig immár egy Guinness-rekord birtokosa is: megdöntötte a saját hajjal ugrókötelezés gyorsasági rekordját.

Extrém tincsek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top