nlc.hu
Trend

A ballonkabát viselése

Így hordd változatosan az ősz alapdarabját, a ballonkabátot!

Attól, hogy a ruhatárunk egyik alapdarabja, a ballonkabát még egyáltalán nem unalmas viselet. Sőt!

A ballonkabát vagy tencskó az őszi gardrób egyik abszolút alapdarabja. Megmutatjuk, hogyan kombinálhatod a szezon legaktuálisabb irányzataival…

Kockással

A kockás minta az idei őszi szezon egyik meghatározó trendje. A ballonkabát és a kockák pedig stílusban gyakorlatilag egymásnak vannak teremtve – nem véletlen, hogy gyakran a ballonkabátok belsejét is kockás anyagból készítik. A trencskódat szinte bármilyen kockás ruhadarabbal vagy kiegészítővel párosíthatod. Az összhang persze akkor lesz teljes, ha a kabát és a kockás minta egyik árnyalata közelítőleg egyforma és/vagy látványos kontrasztot ad.

Ballonkabát viselése

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Leopárdmintával

Szintén nagy divat idén ősszel a leopárdminta, melynek alapszíne a leggyakrabban bézs vagy világosbarna, mely a klasszikus trencskók árnyalatával is megegyezik. A leopárdmintát ráadásul egyszínű, minimalista holmikkal tanácsos viselni, annak érdekében, hogy ne hasson túl soknak. Mindebből kiindulva pedig lényegében adja magát a leopárdminta-bézs ballonkabát kombináció, további bézs és fekete elemekkel kiegészítve.

Ballonkabát viselése

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Farmerral

A farmer – mint tudjuk – mindenhez megy, és persze nem kivétel ez alól a ballonkabát sem. Az irányzaton belül persze már jócskán van terepe a „finomhangolásnak”. Így például becélozhatod a retró stílust: ebben az esetben a ballonkabáthoz válassz bő szárú, magas derekú famernadrágot és betűrt inget vagy pulóvert! A tónusokat szintén érdemes egyeztetni: a mélyebb, camel színű trencskóhoz a sötétebb árnyalatú farmer passzol a legeslegjobban.  

Ballonkabát viselése

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Feketével

A hűvös hónapokban még gyakrabban öltözünk tiszta feketébe, azonban ezeket is szetteket is feldobja, mi több, határozottan sikkessé teszi egy klasszikus bézs trencskó. Ezzel a párosítással azok sem hibázhatnak, akiknek alapvetően nem erősségük a színárnyalatok összehangolása. Persze  ez a kombináció tovább finomítható, oly módon, ha a ballonkabáton kívül más bézs színű elem is kerül bele, például egy táska vagy egy cipő.

Ballonkabát viselése

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Színesben

Ballonkabátokat már nem csak bézs,  illetve barnás árnyalatokban, hanem voltaképpen minden más színben is beszerezhetünk. A vidám, élénk színű trencskó kiemel a tömegből. Egy ilyen modell is tökéletes választás a tiszta fekete öltözékekhez, de az olyan semlegesebb szín- és stílusvilágú összeállításokhoz is, mint péládul a fekete-fehér vagy épp a farmeres outfitek.

Ballonkabát viselése

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Még több őszi divat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top