nlc.hu
Trend

Babor Adventi Ampulla Naptár teszt

Visszatért a Babor Adventi Ampulla Naptár, még időben le is teszteltük!

24 szépségampullát rejt a gyönyörű doboz, elmondjuk, mit érdemes tudni róluk.

Az adventi időszakra számos márka készül szépségnaptárakkal, a Babor Adventi Ampulla Naptár azonban magasan kiemelkedik közülük. Ez ugyanis nem csupán néhány kozmetikum elegáns becsomagolását jelenti, egy teljes arcápolási kúrát rejtenek az ablakocskák. Hogy pontosan mit várhatunk, és mit kapunk a 24 napos kényeztetés végén, arról első kézből kaphattok beszámolót, az elmúlt bő három hétben ugyanis lehetőségem volt letesztelni az ampulla naptárt. 

Első benyomás

Meglepően nagy méretű, kívül-belül papírból készült adventi naptárról van szó, ami a fekete-fehér-arany színkombinációnak köszönhetően elegáns, mesebeli hangulatot áraszt. A kirajzolódó téli éjszaka a gyönyörű havas tájjal, és a karácsonyt idéző meleg fényekkel csodaszép lett, a 24 ablakon egyébként egy-egy apró sztori szerepel, mely állítólag a Babor 65 éves történetét meséli el. Az ajtók nyitásának megvan a trükkje, de alapvetően szépen nyílnak, nem tépődnek. Az egyetlen műanyag a naptárban az ampullák nyitását megkönnyítő „kupak nyitó”, amit az első ablak rejtett az első ampulla mellett. 

Babor Adventi Ampulla Naptár 2021

Babor Adventi Ampulla Naptár 2021

Mit találunk a szépségnaptárban?

A naptár tízféle, különböző hatóanyagú ampullát tartalmaz, melyek közt találunk például hidratálót (Hydra Plus), vitalizálót (Algae Vitalizer, Rose Gold Energy), olyat, mely a kollagéntermelést ösztönzi (Collagen Booster) és olyanokat is, melyek az arcbőr feszességét, simaságát hivatottak javítani (Gold VolumeLift Express, Active Night, Platinum Lift). Közülük is kiemelkedik a Precious Collection három ampullatípusa, amik idei újdonságnak számítanak a naptárban, és amelyek hatóanyagai extra segítséget nyújtanak a bőrnek, hogy a városi életstílus okozta stressz, a szennyezett levegő és más negatív hatások ellen, belülről építkezve felvértezze magát. 

A szépségampullák a naptár mellé csomagolt leírás szerinti sorrendben következnek, a Precious Collection hét ampullája zárja a sort, így nemcsak a lelkünk, hanem a bőrünk is ünnepi hangulatba kerül a kúra végére.

Használat közbeni tapasztalatok

Az első ablakban találunk egy műanyag kupaknyitót is, aminek segítségével gyerekjáték az ampullák nyitása. Megjegyzem, kb. az ötödik után már nem is lett volna rá szükség, mert nélküle is egyszerű az ampullák nyitása, nem töredezik az üveg. Az esti rutin részeként használtam őket, mindennap, alapos arctisztítás után, tiszta bőrön. Kivételt képez ez alól a Lift Express ampulla, amely egy azonnali optikai effektet is ígért, ezért inkább a reggeli rutinomba helyeztem. Az ampullák elég sok szérumot tartalmaznak, így bőven elég arra, hogy az arcra, nyakra és az egész dekoltázsra is jusson belőle. Én két részletben öntöttem ki a tenyerembe, hogy könnyebb legyen bepaskolni, eloszlatni a bőrön. Könnyen beépíthető a rutinba, utána már csak az esti hidratáló krémemet használtam.

Az ampullákban található szérumok állaga folyékony, hatóanyagtól függően átlátszó, tejszerű, vagy – éppen, ahogy a neve is utal rá – arany vagy rózsaszín. A nagy mennyiség ellenére az ampullák tartalma viszonylag hamar felszívódott, volt ami nagyon gyorsan, más talán picit lassabban, de néhány perc elteltével már nyugodtan fel tudtam kenni a hidratáló krémet mindegyik típus után. Ragacsos érzetet nem tapasztaltam, így nem volt olyan érzésem, hogy a párnára kenődne a hatóanyag, ez különösen tetszett.

Illatuk változó intenzitású, némelyik talán lehetett volna egy kicsit visszafogottabb is. Jellegüket tekintve a legtöbbet virágos illatnak éreztem, néha púderesnek, általánosságban finom, nőies illatuk van. 

Babor Adventi Ampulla Naptár 2021

Babor Adventi Ampulla Naptár 2021

Hatás

Nagyon jókor teszteltem le a naptárt, éppen az igazi, hűvös idő beköszöntekor, így jólesett a bőrömnek ez a plusz ápolás. Foglalkozom a bőrömmel, de sajnos nincs annyi időm rá, amennyit szeretnék, így ez, hogy most 24 napon át folyamatosan ápoltam őket az ampullákkal is, amik ahogy olvastam, ráadásul extra mennyiségben tartalmaznak hasznos összetevőket, nagyon jót tett a bőrképemnek. Igazi löketet kapott tőlük a bőröm, érezhetően puhább és élettel telibb lett. Külön-külön hatást nehéz lenne kiemelni az ampullák esetén, inkább folyamatában láttam a változást hétről hétre. Egyrészt a hideg ellenére sem lett érzékenyebb az amúgy arra hajlamos bőröm (persze hidratáló krémet mindenképp érdemes utánuk is felvinni), másrészt megtapasztaltam végre ezt a „feltöltés” dolgot is: a bőrképem egységesebb, valahogy szebb úgy általában az arcbőröm állapota és szerintem feszesebb is.

Kiknek ajánlom?

A 24 ampullának köszönhetően a Babor visszarepít az időben, amikor az adventi időszakban lelkesen nyitogattuk a kis ablakokat az adventi kalendáriumban, de most már a bőrünk kényeztetése okoz akkora örömöt (legalábbis nekem), mint régen egy-egy csokoládé elfogyasztása. Életkor szerint gyakorlatilag bárki számára szuper meglepetés lehet egy ilyen szépségkúra. 25 éves korunktól már csökken a bőrben a kollagéntermelődés intenzitása, amely ellen, illetve bőrünk feszességének, üdeségének megőrzéséért sokat tehetünk, ha időnként beiktatunk egy-egy ampullakúrát.

Nemcsak gyönyörű ajándék, de nagyon hasznos is, ha valaki szereti a különlegességet, kényeztetést, egy ilyen ampulla naptár telitalálat. A benne található szérumok igazi energialöketet adnak a bőrnek, azt nyújtják, amire igazán szüksége van a hideg idő beköszöntével. Lélekemelő, kényeztető, csak ajánlani tudom!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top