nlc.hu
Trend

A világ első szilikonmellei

Már dédnagymama az asszony, akinek a világon elsőként műtöttek szilikonmelleket

Az első szilikon mellimplantátumok beültetését 1962-ben végezték el. A műtét alanya egy 29 éves családanya volt.

A 29 éves, hatgyermekes Timmie Jean Lindsey 1962-ben azért vonult be a houstoni Jefferson Davis kórházba, hogy egy tetoválást eltávolíttasson a mellkasáról, melyet a nyaralása alatt készíttetett, de később megbánt. A sebésze, Frank Gerow tagja volt annak az orvoscsapatnak, akik akkoriban egy új eljárás, a szilikon mellimplantátum kifejlesztésén dolgoztak és épp önkénteseket kerestek, akiken kipróbálhatják azt. Lindsey ideális alanynak tűnt, hiszen a szülések utáni szoptatások miatt megereszkedtek a mellei.

Amikor felajánlották neki a lehetőséget, azt válaszolta, szívesebben plasztikáztatná a füleit, végül azonban vállalta a műtétet. Akkoriban az asszony gyári munkásként dolgozott és keményen küzdött, hogy el tudja tartani a gyermekeit. A férje, akihez 15 éves korában ment hozzá, éveken keresztül bántalmazta, ezért 11 év házasság után elhagyta őt. Mindennapi gondjai közepette valószínűleg fel sem fogta teljesen, milyen drasztikus beavatkozást végeznek a testén.

Timmie Jean Lindsey

Timmie Jean Lindsey a hatvanas években és napjainkban (Fotók: Profimedia)

Az operáció 2 órát vett igénybe, az implantátumokkal pedig a nő korábbi B kosárméretét C-re növelték.

„Úgy éreztem, egyszerűen tökéletesek… Puhák voltak, olyanok, mint az igazi mellek” –– idézte fel egy későbbi nyilatkozatában. 

Timmie Jean ezt követően hosszú évekig titokban tartotta mellnagyobbítását még a családja és a barátai előtt is. 

A mellei körülbelül tíz évvel a műtét után kezdtek megkeményedni, illetve kiütésektől, szájszárazságtól, szemszárazságtól és krónikus fáradtságtól is szenvedett. Rendszeresen tapasztalt erős fájdalmakat, olykor úgy érezte, mintha eltört volna egy bordája. Különféle kivizsgálásokon esett át, az orvosok végül azt állapították meg, hogy a problémái pszichoszomatikus eredetűek, azokat valószínűleg a depresszió okozza. Dr. Gerow is következetesen tagadta, hogy a szilikon bármilyen egészségkárosodást idézhetett volna elő az asszonynál.

Timmie Jean Lindsey ma már 89 éves, többszörös dédnagymama. Állítása szerint a mai napig is az eredeti mellimplantátumokat viseli, ami azonban, lássuk be, meglehetősen hihetetlenül hangzik. Alig egy-két évtizede gyártanak ugyanis csak olyan mellimplantátumokat, melyek akár élethosszig is viselhetők, a korábbiakat bizonyos időközönként feltétlenül cserélni kellett.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top