nlc.hu
Trend

Jamie Lee Curtis akkor és most

A 62 éves Jamie Lee Curtis Hollywood egyik legvagányabb stílusikonjává vált

Fiatalabb korában kevésbé, ellenben most, 60 felett Hollywood ügyeletes divatikonjává vált Jamie Lee Curtis.

A kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Lee Curtis legendás édesapja nyomdokaiba lépett, 18 évesen kezdte meg filmes karrierjét, először csak apró mellékszerepeket kapott: 1977-ben a Quency M.E. című sorozatban tűnt fel, de ugyanebben az évben szerepelt a Columbo egyik epizódjában mint pincérnő, az Operation Petticoat sorozatban rendszeresen benne volt.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie Lee Curtis 1985-ben (Fotó: Getty Images/ Ron Galella) és napjainkban (Fotó: Getty Images/David Livingston)

Jamie Lee Curtis első filmszerepét az 1978-as Halloween – A rémület éjszakája című horrorban kapta, majd a ’80-as évektől kezdve még számos moziban bizonyította színészi tehetségét.

2021 áprilisában legújabb filmjét itt, Magyarországon forgatta az egyébként magyar gyökerekkel rendelkező színésznő.

Nagyszüleit Schwartz Manónak és Klein Ilonának hívták, a papája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkáról, a mamája a felvidéki Nagymihályról származott. Végül a zsidó házaspár az Egyesült Államokba emigrált, fiuk, Bernard Schwartz, vagy ismertebb nevén Tony Curtis már New Yorkban látta meg a napvilágot 1925-ben.

Jamie Lee Curtis akkor és most

A Vogue szerint stílusa egyenesen a reneszánszát éli. Tudja, milyen darabokat kedvel, és azt is, hogy melyek azok, amik igazán jól állnak neki. A hosszú combú díva fiatalabb korában igazi bombázónak számított, de az évek múlásával sem veszített semmit természetes bájából (Fotó: Getty Images/Albert L. Ortega)

Nem minden az, aminek látszik

Jamie Lee Curtis kendőzetlenül és megdöbbentő őszinteséggel vallott életének egyik hosszan tartó mélyrepüléséről egy 12 évvel ezelőtti interjúban, ami a More című amerikai női magazinban jelent meg.

Akkor az egész világ elé állva bevallotta, hogy 35 éves korában kapott rá a drogokra. Idővel eluralkodott rajta a függőség, olyannyira, hogy a sztár még nővére nyugtatóit is ellopta.

Szerencsére megszabadult a függőségétől. A kezelés része volt például az is, hogy többé nem festette be ősz haját. Jelenleg is önkéntes tanácsadóként működik közre számos drogellenes kampányban.

Odaadó édesanya

Jamie Lee Curtis 2021 júliusában mesélt arról, hogy két örökbefogadott gyermeke közül az egyik transznemű, és előtte természetesen engedélyt kért Rubytól, hogy beszélhessen a magánéletéről. 

A magyar felmenőkkel is rendelkező híresség azt is elárulta videojáték-fejlesztőként dolgozó lányáról, hogy jövőre megházasodik, és ő fogja összeadni a fiatal párt a ceremónián.

Jamie Lee Curtis akkor és most

Jamie Lee Curtis férjével (Fotó: Getty Images/John Shearer)

Jamie Lee Curtis AARP-nek adott interjújában kihangsúlyozta, hogy Ruby tranzíciója, nemváltó folyamata segített abban, hogy a korábbi véleményét a nemi identitásról felülírja. Most már úgy gondolja, hogy az ember naponta változik, folyamatos metamorfózisban vagyunk.  „Csodálattal és büszkeséggel néztük, ahogy a fiunkból lányunkká vált Ruby” – mondta Jamie Lee Curtis.

Curtis idősebbik lánya, Annie 2019-ben ment férjhez, és a színésznő reméli, hogy férjével, Christopher Guesttel  – akivel 1984 óta házasok – hamarosan nagyszülők lesznek. 

(Nyitókép: Getty Images/Aaron Rapoport)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top