nlc.hu
Trend

Arctisztító teszt

8 arctisztító, amit érdemes megismerned

Leteszteltünk nyolc arctisztítót, ahányfélék voltak, annyiféleképp váltak be.

Ha nagyobb figyelmet fordítunk az arctisztításra annál, hogy egy randon szappannal megmossuk az arcunkat, tudjuk, arctisztítót választani nem is olyan egyszerű. Krémestől a gélesig számtalan állagú létezik, van ami a sminket mossa le hibátlanul, másik egy általános tisztítást nyújt. Van habzó, olajossá váló, csillámos és kétfázisú – tisztára mint Gombóc Artúr csokoládéi. Leteszteltünk mi is nyolc arctisztítót, melyek mindegyike másként, de a jelek szerint a maga módján mégis hatékonyan teszi a dolgát. Neked melyik lesz a kedvenced? 

Garnier Skin Naturals Kétfázisú Micellás Víz Tartós Smink Eltávolítására

Garnier Skin Naturals Kétfázisú Micellás Víz

Garnier Skin Naturals Kétfázisú Micellás Víz

Első benyomás: Az átlátszó folyadékhoz az átlátszó címke kicsit melléfogás, nehezen olvasható miatta az apró betűs rész, máskülönben teljesen rendben van, hozza a márkától megszokott designt. Könnyen jön a folyadék a flakonból, egyszerű a vattára nyomni, de lehet azért kontrollálni, hogy ne áztassuk szét a korongot. Az illata semleges, talán kicsit púderes. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Használat előtt jól fel kell rázni, hogy megfelelően elegyedjen a két komponens, majd egy löttyintésnyi elég belőle a vattára. Ily módon határozottan kiadós, sokáig elég még akkor is, ha erős smink lemosásához használjuk naponta. Én csak este használtam, száraz bőrre. Alapozót és szempillafestéket távolítottam el vele, egyszerűen lehozta mindkettőt, és a szememet sem csípte, pedig párszor sikerült belemasszírozni.

Lemosás után: Nem hagyott kellemetlen réteget, de második lépésként mindig arcot is mostam, így az biztosan eltávolított minden maradék szennyeződést, és ha volt, a micellás víz maradékát is. Irritációt, pattanásokat egyáltalán nem okozott, nem lett szárazabb a bőröm mióta használom és a szemkörnyéken sem vettem észre, hogy érzékenyítette volna a bőröm. Szépen teszi a dolgát minden nap.

Erőssége: A púderes illat nekem bejött és persze a gyors és alapos sminklemosás, amit adott.
 
Amire figyeljünk: Nincs ilyen, teljesen jó kis termék ez.

Avon Distillery Clean Break Arctisztító Balzsam

Avon Distillery Clean Break Arctisztító Balzsam

Avon Distillery Clean Break Arctisztító Balzsam

Első benyomás: Igényes, szép, tégelyes csomagolása van a balzsamnak, maga a készítmény pedig kellemes, uborkás illatú. Igazi kis alakváltó, használat közben ugyanis ez a balzsamos állag zsírossá, olajossá válik, majd a víz hatására lemosáskor tejszerűvé. Kiinduláskor sárgás-fehéres színes van.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Eleinte körülbelül két borsónyi mennyiséget vettem ki a tégelyből, de idővel ezen csökkentettem, úgy vettem észre, nagyjából a fele is elég. Csak este használtam, száraz bőrre vittem fel, majd miután jól eldolgoztam rajta, benedvesítettem, végül lemostam. Kicsit zsíros érzete van, de vízzel érintkezve kellemes tejes állagúvá válik és szépen lejön a bőrről. Jól leszedi a sminket is, szempillaspirált is. A szememet nem csípte.

Lemosás után: Kétlépéses arctisztítás első lépéseként használtam, úgy tapasztaltam, így jól működött. Szépen tisztított, frissített, amire az illata is rájátszott, használat után nem húzódott a bőröm. Irritációt nem okozott, bevált a napi szintű arctisztításom részeként.

Erőssége: Zsíros állaga jól oldja a szennyeződéseket és a sminket, majd a vízzel szuperül tejessé válik és lemosható. Ráadásul vegán.

Amire figyeljünk: Jobb lenne, ha tubusos és nem tégelyes lenne, ha nem ezt használom minden este, tartok tőle, hogy hamar megromlik, amit nem szeretnék.

Phi Black Pearl Pórustisztító Oleogél

Phi Black Pearl Pórustisztító Oleogél

Phi Black Pearl Pórustisztító Oleogél

Első benyomás: Nagyon kellemes, kis tubosos kiszerelésű a termék, natúr érzetet ad, de ez a márkára is jellemző. Nagyon könnyű használatot biztosít a kiszerelése, tetszik, hogy a tubusos megoldás miatt nem nagyon lesz maradék, mind kisajtolható majd belőle. Illatmentes, géles állagú, ami tejszerűvé válik lemosáskor. Átlátszó, kis fekete pöttyökkel, amik az aktív szén részecskék benne, tök jó, hogy így látványos is, miközben hasznos, ha tág pórusú a bőröd.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nagyjából két borsónyi mennyiség elegendő volt belőle alkalmanként. Esténként szoktam használni, olyan 2-3 naponta, ha úgy érzem, egy alaposabb tisztításra van szüksége a bőrömnek. Nagyon érdekes állaga van, jó felvinni a bőrre, eldolgozni rajta. Egy picit én rajta is hagytam, úgy egy percre, hogy az aktív szén része még jobban kifejtse hatékonyságát. Bár nem túl erősen sminkelek, a sminket is szépen leviszi, nem volt szükség előzetesen sminklemosóra. Szemkörnyékre is használtam természetesen, de a szememet nem csípte, ennek örültem. 

Lemosás után: Megfelelően lemosható, amint vízzel érintkezett az arcomon, tejes állagúvá vált, amit könnyen le tudtam öblíteni, ragacsos érzetet egyáltalán nem hagyott maga után. Nagyon jó tiszta érzést nyújtott, finom puha lett tőle a bőröm. Használok hámlasztót is, ami a pórusaimat rendben tartja, de szerintem ez is jól hozzájárul, hogy ne tömődjenek el, és szeretném hinni, hogy a kis aktív szén a felesleges faggyút is kíméletesen eltávolítja. Még bő a fele meg van, örömmel fogom elhasználni, hogy lássam, mindez miként valósul majd meg.

Erőssége: Érdekes az állaga, szépen lemosható, egyszerűen jó használni, a bőröm is egyértelműen szereti.

Amire figyeljünk: Szuper termék és még magyar is, érdemes kipróbálni. 

Artistry Skin Nutrition™ Sminklemosó Krém

Artistry Skin Nutrition™ Sminklemosó Krém

Artistry Skin Nutrition™ Sminklemosó Krém

Első benyomás: Friss, nőies illatú, egyszerű, praktikus kiszerelésű termék, amit nagyon könnyű adagolni. Elsőre az állaga meglehetősen zsírosnak tűnik, a színe is olyan kenőcsös, bézses, de vízzel jól elegyedik.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Egy nagyobb borsónyit használtam belőle esténként, száraz bőrre vittem fel. Jól eldolgozható, a zsíros érzet ekkor még picit fura, de szépen lemosható vízzel. Az alap sminkemet jól eltávolította, vízálló spirál esetén azonban egy kis áttörlést még igényelt a szemkörnyék. Ha szemsminkre használjuk, figyeljünk, ne menjen a szembe, mert csípheti.

Lemosás után: Olajos, ragacsos réteget egyáltalán nem hagyott, mi több, a bőröm puhább lett és persze tiszta. Nem húzódott, illetve nem éreztem, hogy szárította volna.

Erőssége: Mivel kevéske kell belőle, kiadós termék, és nagyon kellemes az illata.

Amire figyeljünk: Vízálló szemfestékhez nem az igazi, máskülönben a sminket tényleg szépen eltávolítja. 

Evolve Gentle Cleansing Arclemosó Balzsam

Evolve Gentle Cleansing Arclemosó Balzsam

Evolve Gentle Cleansing Arclemosó Balzsam

Első benyomás: A tégelye picit olyan mint egy patikai krémnek, mostanság nagyon divatos ez a design, és be kell lássam, tényleg jól mutat a piperepolcon. A tégelyből könnyen kinyerhető a lemosó, könnyed állagú, valahol az olajos és géles egy érdekes elegye. Figyeljünk rá, hogy csak keveset vegyünk ki belőle, mert kiadós. Édeskés, picit virágos illata kényeztetés volt az orromnak.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam csak, akkor van szükségem alaposabb arctisztításra, amit vártam tőle. Igazi kis átváltozóművész ez a lemosó, ugyanis ha egy pici vizet adok hozzá, tejszerű lesz az állaga. De ne ezzel kezdjük, úgy működik jól, ha száraz bőrre eldolgozzuk, elmasszírozzuk, picit rajta hagyjuk, majd utána nedvesítjük be az arcunkat. Így érdemes még egyszer átmasszírozni majd lemosni. 

Lemosás után: Eredményül így eszméletlen puha lesz a bőrünk, a napi szennyeződéseket szépen leviszi. Szemkörnyéken is használtam, nem csípte a szememet, de vízálló spirál vagy erős szemsmink esetén érdemes azokat sminklemosóval előtte eltávolítani. Nagyon pozitív, hogy egyáltalán nem szárította a bőrömet, pedig száraz típusúnak mondanám.

Erőssége: Az alapos arctisztítást emelném ki és azt, hogy mellette száraz bőrömnek is kellemes érzetet adott, nem szárított, sőt még talán pluszban ápolta is.

Amire figyeljünk: A tégelyből kivett mennyiségre, tényleg nem kell belőle sok.

Annayake Makeup Remover Gel

Annayake Makeup Remover Gel

Annayake Makeup Remover Gel

Első benyomás: Egyszerű, tubusos kiszerelésű a lemosó, nem túl nagy, pont kézre áll. A készítmény géles állagú, lágy, de nem túl folyós így jól adagolható. Illata nőies, érezhető, de nem tolakodó.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam a smink eltávolítására, szemsminkemet is ezzel mostam le. Általában érzékeny a szemem, könnyen bepirosodik, ezért megnyugtató volt, hogy nem tapasztaltam irritációt nála, arcmosás közben sem csípte a szememet. Mind az arc-, mind a szemsminket maradéktalanul eltávolította, ehhez elég volt nagyjából egy percig mosnom vele. Száraz bőrre vittem fel, így oszlattan el, masszíroztam át vele az arcomat, jó érzés volt, hogy ennek hatására picit meglágyult, mintha olajosabb érzetűvé vált volna a gél. Lemosásnál nem egyből leöblítettem, még kevés vízzel is átmasszíroztam a bőröm, ekkor az állaga hígabbá, tejszerűvé vált, ettől a lemosás is könnyű volt.

Lemosás után: Sminkeltávolító képességével elégedett vagyok, és általában mint arclemosó is jól működött, nem éreztem szükségét, hogy még valamivel megmossam utána az arcomat.

Erőssége: Hozza az elvárt tisztító, sminkeltávolító hatást, teljesíti amit ígért.

Amire figyelj: Nem tudok ilyet kiemelni, talán annyi, hogy ne egyből mossuk le, adjunk egy percet a gélnek, hogy kifejtse hatását.

MAC Gently Off Eye And Lip Makeup Remover

MAC Gently Off Eye And Lip Makeup Remover

MAC Gently Off Eye And Lip Makeup Remover

Első benyomás: Teljes mértékben elégedett vagyok a külsejével. Tetszik a flakon korallos színe, és külön jól néz ki, hogy ugyanolyan átlátszó árnyalatú mindkét összetevője a lemosónak, egyik sem tejszerű. Csak akkor válik azzá a folyadék, amikor összerázzuk. Elég nehezen birkóztam meg a “gyerekzáras” flakonnal, ami biztos tök praktikus, ha mondjuk táskában hordja az ember, viszont miért utaztatnék egy lemosót? Én jobban szeretem a pumpás megoldást ennél a terméktípusnál. Az illata kellemesen üde, illékony, állaga folyós. A színe átlátszó, ahogy fentebb írtam, de hogy a színe milyen, azt a rózsaszín flakon miatt nehéz pontosan megállapítani.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nehezen tudom meghatározni, mennyi kellett belőle alkalmanként, amennyit épp sikerült adagolni belőle a sminklemosó szivacsra. Nagyjából annyit, mint micellás vízből szoktam használni. Csak este használtam, teszi a dolgát szépen, jól lehozza a sminket, nem kellett izomból dörzsölni vele a számat vagy a szemhéjamat. Száraz bőrre vittem fel, könnyedén tudtam dolgozni vele és kellemes érzés volt, nem lett nagyon zsíros érzetű tőle a bőröm. Vízálló sminket nem használok, a nem vízálló szemhéjfestéket, spirált és a rúzsomat is lazán leszedte, és nem csípte a szememet sem.

Lemosás után: Könnyű volt eltávolítani, semmi ragacsos utóérzés nem maradt. Utána még arcot mostam, így lett kerek a történet. Elégedett voltam a termékkel, mintha egy kis kellemesen hidratált érzetet is adott volna, bársonyosabb lett tőle a bőröm. Irritációt, pattanást nem okozott.

Erőssége: A visszafogott illata, és az, hogy megbízhatóan, szépen teszi a dolgát, amint az a márka termékeitől többnyire megszokott.

Amire figyeljünk: Óvatosan csepegtessük a szivacsra, ha nagyon meglódítjuk a flakont, akkor gyorsan elfogy.

Almost 1.618 Step One Olajos Arctisztító

Almost 1.618 Step One Olajos Arctisztító

Almost 1.618 Step One Olajos Arctisztító

Első benyomás: Egyszerű patikai flakonra emlékeztet a kiszerelése a terméknek, sötétbarna, műanyag, a pattintós kupak alatt kis nyílással. A design minimál, még unisex-nek is mondhatnánk. Illatmentes, bár az összetevők adnak egy kis alapillatot, de ez egy enyhe, természetes illat. Kétfázisú micellás vízről van szó, ha jó szögből kukkantunk bele a flakonba, látszik is, így használat előtt érdemes jól összerázni. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Vattakorongra csepegtetve átlagos, más termékből is megszokott mennyiség ennél is elég volt. Ez nem tudom hány csepp, de nem kell nyilván szétáztatni a korongot. Kipróbáltam simán tenyérbe csepegtetve is, nekem így is működött, ekkor jól eloszlattam a bőrön, vagy egy percig masszíroztam vele, és utána mostam le. Csak esténként használtam, száraz bőrre, egy pici olajos érzete van, de semmi különös, olajos lemosóhoz viszonyítva egészen vizes jellegű. Második lépésként egy sima, gyengéd lemosó kell utána, együtt a kettő viszont tényleg szépen tiszít, a szememet nem csípte, de azért kellemes sem volt, ha sikerült belemosnom.

Lemosás után: Ha nem vattakoronggal használom, lemosáskor vízzel jól feloldódik a bőrről, de érezhetően kell utána a sima lemosós lépés. Vatakorong esetén a smink szebben lejön, ha csak masszírozom vele, a szempillaspirált ugyan hibátlanul leoldja a pillákról, de a szemem alatti bőrre átkerül egy része, amit a második lépéses arctisztításkor tudok teljesen eltávolítani. 

Erőssége: Tetszik, hogy magyar termék, hogy jók az összetevők, gyengéd, nem irritál és szépen teszi a dolgát.

Amire figyeljünk: Lehetne picit nagyobb kiszerelésű, mint más micellás vizek, 100 ml azért pár hét alatt elfogy. 

Mást is teszteltünk már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top