nlc.hu
Trend

Interneten kritizálják a méregdrága Chanel-naptárt

Meglátta, hogy mit rejt a Chanel negyedmilliós naptárja, és nem volt boldog tőle

Elise Harmon nem vásárolt zsákbamacskát, mégsem volt elégedett.

Nagyon sokféle adventi naptárral lephetünk meg másokat, vagy éppen magunkat, rengeteg kalendárium van az egészen olcsóktól azokig, amelyek annyiba kerülnek, mint sokaknak egyhavi fizetése. Talán nem meglepő, hogy a Chanel is egy drágább termékkel rukkolt elő, a híres N°5 parfüm előtt tisztelgő naptár ugyanis 825 dollárba, azaz majdnem 270 ezer forintba kerül. Ugyan ennyi pénzért nem árulnak zsákbamacskát, a honlapjukon pontosan feltüntetik, hogy mivel pakolták meg a dobozokat, ez kevés volt ahhoz, hogy kivédjék azt, hogy egyesek keményen kritizálják, milyen apró ajándékokat tettek bele a kalendáriumba. 

Elise Harmon a TikTokon közzétett videóban nem rejtette véka alá a véleményét, bár voltak olyan apróságok, amiknek örült, de azon eléggé meglepődött, hogy egy ilyen drága naptárban matricákat is talált, illetve más olyan tárgyakat is, amikről az embernek nem a luxus jut eszébe. 

Harmon később azt állította, a Chanel letiltotta őt a TikTok-oldalukon, amire a divatház azzal védekezett, hogy a fiókjuk inaktív, soha nem osztottak meg ott tartalmat, nemcsak a lány az, aki számára nem elérhető az oldal. Illetve egy hivatalos közleményben elnézést kértek, amiért egyeseknek esetleg csalódást okozott a naptár, és hozzátették, amit már az elején is említettünk, vagyis hogy a honlapon, illetve a dobozon is megtalálható, hogy mit tartalmaz a naptár. 

Elise Harmon videóit időközben több milliószor tekintették meg, és a negatív kommentek átszivárogtak a Chanel Instagram-oldalára is, illetve Kínában is volt egy kisebb botrány, egy helyi blogger egy videóban kritizálta a naptárt, ami szerinte túl drága, ahhoz képest, hogy milyen ajándékokat rejt. 

(via LadBible/New York Times)

Chanel N° 5

A Chanel N° 5 parfümének kivilágított mása a párizsi üzlet homlokzatán 2021. november 23-án (Fotó: Chesnot/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top