nlc.hu
Trend

Öltözködése miatt repülőgépről kitiltott nő

Túl rövid nadrágja miatt kitiltották az American Airlines járatáról a testépítőt

A nőt megdöbbentette az American Airlines személyzetének viselkedése. Sírva mondta: „Nem vagyok meztelen.”

Egy török ​​testépítőnek és közösségi média influenszernek megtiltották, hogy felszálljon az American Airlines járatára, mert állítólag „túl rövid” farmernadrágot viselt, ami „zavarná a családokat” a gépen. Deniz Saypinart július 8-án akadályozták meg abban, hogy felszálljon egy Texasból Miamiba tartó járatra a „túl rövidnek” tartott farmernadrágja és egy kis barna felsője miatt. Nem sokkal ezután Instagram-fiókján számolt be az esetről.

Saypinar azt mondta, soha nem fogja felfogni, ami vele történt a texasi repülőtéren. Sírva mesélt egymillió követőjének arról, hogy a személyzet állítólag sértegette őt, amikor azt mondták, hogy majdnem „meztelen”. „Szó szerint nem szállhattam fel a repülőre, mert azt mondták, meztelen vagyok, és megsértek más családokat” – mondta.

A 26 éves Saypinar testépítő, vállalkozó és közösségimédia-influenszer, aki Törökországból Los Angelesbe költözött, hogy tovább folytassa testépítő karrierjét. Ő az első török ​​nő, aki megkapta a Testépítők Nemzetközi Szövetsége (IFBB) státuszát. Saypinar egyben az első nem amerikai állampolgár, aki 2021-ben megnyerte az Egyesült Államok Nemzeti Bikini Fitness Versenyét.

Saypinar Instagramján elmondta, azért költözött Amerikába, hogy „szabadságot tapasztaljon”, de megdöbbentette az American Airlines személyzetének „nevetséges” viselkedése. Sírva mondta: “Nem vagyok meztelen.”

Így folytatta: „Sportoló vagyok, és most itt kell várnom reggelig. Szeretek nőies ruhákat hordani, amelyek felfedik a nőiességemet, de soha nem öltözök úgy, hogy bárkit megbántsak. Eléggé érett és civilizált vagyok ahhoz, hogy tudjam, mit viselhetek és mit nem.” Hozzátette, nem érdemelte meg, hogy „a világ legrosszabb embereként” kezeljék, amiért farmernadrágot visel. „Mi különböztet meg minket az állatoktól, ha az emberek még a legprimitívebb impulzusaikat sem tudják kontrollálni?” – tette fel a költői kérdést.

Követői támogatták őt. Az egyikük azt mondta: „2021 van, és még mindig van egy öltözködési kód, amelyet be kell tartani a repülőgépre való felszálláshoz, természetesen csak akkor, ha ön nő. Ez nevetséges.”

Eközben az American Airlines közleményében azt írta: „Július 8-án az American Airlines megtagadta a beszállást egy Dallas-Fort Worthből Miamiba utazó ügyféltől. A szállítási feltételekben foglaltak szerint minden ügyfélnek megfelelően kell öltöznie, és járatainkon sértő ruházat nem megengedett.”

american airlines gép

Fotó: Unsplash

(via)

Botrány a járaton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top