nlc.hu
Trend

Cipőtrendek 2022

Pántok, platform és párnák – Cipőtrendek 2022

Az új évvel annak rendje és módja szerint megérkeznek az új cipőtrendek is. Mutatjuk, a tervezők szerint milyen cipőkben kell(ene) járnunk 2022-ben.
cipőtrend cipődivat 2022

Mary Jane

A 2022-es év legsikkesebb lábbelidivatja kétségkívül az úgynevezett Mary Jane, vagyis a lábfejen pántos cipő lesz. Az irányzaton belül is különösen felkapottak lesznek a színekben, vonalvezetésben is az autentikus retró lábbeliket idéző modellek. Ilyenek bukkantak fel többek között a Chanel vagy Thom Browne bemutatóin, illetve – cukorkaszínekben – a Moschino kifutóján is. A Mary Jane-ek tűsarokkal és szögletes sarokmegoldásokkal kombinálva is divatosak lesznek. A lábbeli jellegénél fogva szoknyás összeállításokban érvényesül a leginkább.

Chanel
Megnézem
Összes kép (3)

 

Sarokpántok

A tavalyi év nagy visszatérője volt a slingback, vagyis a sarokpánt, mely a tavaszi szezontól idén is ott lesz a vezető cipőtrendek között. Sarokpántot leggyakrabban a zárt orrú, magassarkú lábbeliken alkalmaznak a dizájnerek, ahogy azt például a Prada vagy a Saint Laurent legújabb kollekcióiban is láthattuk, ugyanakkor ebben az évben a szandálokon is megjelenik ez a pántmegoldás, például a Givenchynál.

Prada
Megnézem
Összes kép (3)

Platform

A szó szoros értelmében nagyot mennek ebben az esztendőben a toronymagas platformcipők. Az egybetalpú modellek azonban visszaszorulnak és főleg a különálló platformtalppal és sarokkal rendelkező verziók lesznek divatban. A tervezők többsége – egyebek mellett a Lanvin vagy épp a Moschino divatháznál –  egy másik, fentebb már említett irányzattal, a Mary Jane stílussal kombinálta a platformot, így az ilyen lábbeliken idén szinte kötelező elem lesz a lábfejen vagy bokán futó pánt.

Moschino
Megnézem
Összes kép (3)

Szögletes orrok

A kilencvenes éveket idéző szögletes orrokat évek óta igyekeznek újra divatba hozni a kreátorok és a 2022-es kollekciókat elnézve megállapítható, hogy erről a tervükről továbbra sem tettek le. Az orrmegoldás szandálokon, félcipőkön és csizmákon is felbukkan, tűsarkakkal és szintén szögletes vonalú sarkakkal párosítva egyaránt. 

Rokh
Megnézem
Összes kép (3)

Balerinák

A balerinacipők is velünk maradnak, azonban ahogy minden évben, a trend 2022-ben is némileg megújul. Idén a változatos textúrájú, illetve anyagú, mintás vagy kéttónusú és a valódi balettcipőkhöz hasonló pántokkal ellátott változatok mennek. Ilyenek tűntek fel többek között a Dior, Tory Burch és az Armani kifutóin is. 

Dior
Megnézem
Összes kép (3)

Sneaker

Vélhetőleg senkit sem lep meg az az információ, hogy a sneakerek sem idén mennek majd ki a divatból. Továbbra is a chunky, vagyis a vaskosabb, masszívabb modellek lesznek a legmenőbbek, ám mégis pár fokkal áramvonalasabb, letisztultabb vonalvezetéssel, mint azt az előző években megszokhattuk. Mindemellett a klasszikus, retró edzőcipők, illetve a stílusban ezeket idéző darabok is felkapottak lesznek.

AZ Factory
Megnézem
Összes kép (3)

Sportos

A vastag, bumfordi vagy egyenesen az edzőcipőkéhez hasonló talpakkal ellátott szandálok és papucsok, melyek meghatározóak voltak az előző év tavaszi-nyári lábbelidivatjában, idén is előkerülnek. A nagy divatházak – például a Chloé vagy a Balmain – értelmezésében az ilyen cipőket nyugodtan felvehetjük majd akár elegánsabb öltözékekhez is, éppúgy, ahogy a sneakerekkel is tesszük. 

Párnázott

2022 talán legextravagánsabb cipőtrendje a párnázott anyagú lábbeliké, ilyen modelleket láthattunk például a Balmainnél és Proenza Scoulernél is. A kifutókon persze meg is van a létjogosultságuk, az utcai divatban viszont vélhetőleg „szelídített” változatokban jelennek majd meg, minden bizonnyal leginkább a steppelt változatok.  

Balmain
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top