nlc.hu
Trend

Menyasszonyiruha-trendek 2022

Fűzők, garbónyakak és gigafodrok – Menyasszonyiruha-trendek 2022

Idén lesz az esküvőd és még nincs ötleted, milyen ruhát válassz? Szempont az is, hogy divatos legyen? Mutatjuk 2022 legtrendibb menyasszonyi ruháit.

Klasszikusan romantikus

A klasszikusan romantikus, virágmotívumos menyasszonyi ruhák a legkevésbé sem meglepő módon 2022-ben sem mennek ki a divatból. Ezen belül is a finom, kidolgozott, 3D-virágokkal kirakott kreációk lesznek a legtrendibbek. Az ilyen típusú díszítések kiválóan kombinálhatók tüllökkel, csipkékkel és lehető legstílusosabb, ha a ruhának csak egy részén, például a felsőn vagy épp a szoknya alján jelennek meg.

Menyasszonyi divat 2022

Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images

Fűzőket elő!

2022 meghatározó esküvői trendje lesz a kifinomult budoár stílus, kívül hordott fűzőkkel, rafinált kivágásokkal, szofisztikáltan szexi, áttetsző részletekkel. Az ilyen ruhák mintegy a befejezetlenség látszatát keltik, mintha lemaradt volna róluk valami, ám éppen ettől tökéletesek és különlegesek. 

Menyasszonyi divat 2022

Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images

Szögletes nyakkivágás

A szögletes nyakkivágás az elmúlt években nem volt kimondottan trendi, azonban a Bridgerton sorozatnak köszönhetően visszatért az esküvői divat fősodrába. Az ilyen típusú dekoltázs a régensség korabeli divat egyik meghatározó eleme volt, ám a későbbi korokban is számos alkalommal visszatért. Éppen ezért vintage stílusú, de akár modernebb, minimalista vonalú menyasszonyi ruhákon is megjelenhet.

Menyasszonyi divat 2022

Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images

Garbónyak

Népszerűek lesznek idén a garbónyakú, hosszú ujjú menyasszonyi ruhák is, melyekből csak úgy árad a kifinomultság, a tartás az elegancia. A Grace Kelly menyasszonyi ruháját idéző stílus a szó szoros értelmében véve fejedelmi és időtlen

Menyasszonyi divat 2022

Fotó: Atilano Garcia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Gigafodrok

A legkockázatosabb idei menyasszonyiruha-trend a gigafodros kreációké. A méretes fodrok megjelenhetnek egyesével-kettesével, csupán díszítőelemként, de akár a teljes szoknyarészt is boríthatják. Egy ilyen öltözék kétségkívül drámai mértékben látványos, ám csak akkor válaszd, ha egyébként is szereted és tudod is hordani az extravagánsabb darabokat, máskülönben előfordulhat, hogy elveszel a fodrok között és a ruha visel majd téged.

Menyasszonyi divat 2022

Fotó: Stefania M. D’Alessandro/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top