nlc.hu
Trend

A mullet frizura jellemzői

Visszatért a ‘80-as évek frizurája: a mullet megosztó és vagány, kell hozzá önbizalom

A mullet frizura a ‘80-as évek focistafrizuráját idézve tarol már jó ideje a frizuratrendek között.

Nincs új a nap alatt, már két éve éli megint reneszánszát a mullet frizura, ami régen, a ‘80-as években tarolt ekkorát utoljára – a nagyszerű David Bowie például legendás volt a mullet frizurájáról, az akkori sztárok közül ő hozta ki belőle a legtöbb variációt, az biztos.

A mullet, ami a végén már nevetség tárgya lett, ma már, évtizedekkel később merésznek és vagánynak számít. Köszönhető ez persze azoknak a sztároknak is, akik elkezdték népszerűsíteni a 2000-es évek elejétől kezdve, gondoljuk csak Scarlet Johansson 2003-as mulletjére vagy Rihanna 2013-as frizurájára. Nőként főleg radikális és lázadó frizurának számít, gendersemlegessé vált a haj a megjelenésével, 2020-ban pedig, amikor Miley Cyrus és Barbie Ferrerira is csatlakozott a mulletesek táborához, szinte kötelező viseletté vált a vagány fiatalok körében.

David Bowie a színpadon

David Bowie ikonikus mullet frizurája 1987-ben

Bár a ‘80-as és ‘90-es évekhez kötjük, a mullet az emberiség történelmének nagy részében visszatérő vágás volt. „A mullet a római korig visszavezethető – mondta el Pedros Rosario borbély egy interjúban, hozzátéve, hogy ez a frizura olyan klasszikus, történelmi filmekben is feltűnt, mint például A rettenthetetlen (Braveheart). – Úgy tűnik, kezdettől fogva a lázadás szimbóluma. Az őslakosoknál is megfigyelhető volt hasonló stílusú, oldalra fonott, hátul pedig hosszan hagyott frizura. Az a mondat ragadt meg bennem a mullettel kapcsolatban, hogy »elöl hivatalos, hátul buli.«”

miley cyrus
Megnézem
Összes kép (6)

A szakember szerint nem mindegy azonban, hogyan vágjuk le a mulletet, mert könnyen melléfoghatunk és lehet nevetséges a frizuránk ahelyett, hogy lázadóra sikerülne. Ezért inkább ne is próbálkozzunk otthon vele, ugyanis nem csak annyit kell tenni a jó mullethez, hogy oldalt felnyírjuk a hajunkat. Ahogy mondja, a rétegek és a textúra az igazán fontos ennél a frizuránál, attól lesz vagány, egyedi és trendi.

Az is számít, hogy mennyire tudjuk viselni ezt a hajat, ugyanis ma a mullet egy határozott kiállást jelent, nem csupán egy frizura, kell hozzá a belső tartás is, amitől a viselője fején hitelessé válik és nem lesz paróka hatása. „A mulletnek nincs szüksége konkrét nemre, korra, arcformára vagy hajtípusra ahhoz, hogy működjön, csak a megfelelő hozzáállás kell hozzá. Inkább a fiatalabb korosztályhoz illik, erős megjelenés, de amíg megvan benned a kellő önbizalom, addig jól fog állni” – mondta el Rosario.

Divatippek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top