nlc.hu
Trend

Nem használ többé állatszőrmét a Dolce & Gabbana

Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana

A Dolce & Gabbana sem használ többé állatszőrmét. A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kezdve kollekcióiban az állatbarát műszőrmékre tér át.

A milánói divatház, amely döntését a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be, olyan divatmárkákhoz csatlakozik vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását. A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása – írja az MTI.

Dolce & Gabbana

A Dolce & Gabbana üzlete New Yorkban (Fotó: John Lamparski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást. Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy 20 országban tiltották meg vagy korlátozták az állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top