nlc.hu
Trend

Ritka szobanövény, amelynek egy levele 70 ezret ér

Ötezer forintért vettek egy ritka szobanövényt, amelynek egyetlen levele 70 ezret ér

Egy barkácsáruházban bukkantak rá a ritka és méregdrága növényre, amelynek a legszebb példányai akár egymillió forintot is érhetnek.
5 ezerért vették a ritka növényt, aminek egy levele 70 ezret ér

Harry Langstaff és Amy Briffa nemrégiben a B&Q barkácsáruházban vásároltak egy szobanövényt nagyjából 5 ezer forintnak megfelelő fontért. Kiderült, hogy a növény egy ritka alfaj, és minden egyes levele legalább 70 ezer forintot ér.

A pár jól ért a növényekhez – az Etsy-n The Plant Couple néven árulnak ritka fajtákat –, így könnyen felismerték a lottónyereménnyel felérő növényt az áruházban. Úgy gondolják, azért volt leárazva, mert a foltokban sárgás-világos levelei miatt a dolgozók azt hihették, hogy a növény beteg.

Pedig a Monstera Aurea marmorata tudományos névvel rendelkező könnyezőpálmának az a különlegessége, hogy a levelei egyik része sárgás-fehéres, a másik zöld. A tökéletes, félig fehér, félig zöld levelekkel rendelkező példányok értéke akár az egymillió forintot is megközelítheti.

A fiatalok nem hitték el, mire leltek a boltban, így miután megvették a ritka növényt, biztonsági övvel becsatolva szállították haza. Nem volt túl jó bőrben, de átültették, és már új levelet is hozott.

A pár egyelőre nem akarja eladni a szerintük most 250 ezer forintot érő különlegességet, azt mondják, majd akkor, amikor levelenként 70 ezer forintot kapnak érte.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Clarko1959)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top