nlc.hu
Trend

Élet a kijevi állatkertben a háború alatt

Félős elefánt, óvóhely a madárházban – ilyen az élet a kijevi állatkertben háború idején

Sok gondozó beköltözött az állatkertbe, hogy ne haljanak éhen annak lakói.

A Washington Post riportban mutatta be az ostrom alatti életet az ukrán főváros, Kijev állatkertjében. Sajnos az állatokat nem sikerült kimenekíteni, viszont sok gondozó ideköltözött családtagjaikkal, így folyamatosan tudnak vigyázni rájuk. A 33 éves Ivan Ribcsenko ápoló arról beszélt az amerikai lapnak, hogy több kollégájával ellentétben azért nem állhat be a területvédő erőkhöz, mert ő eteti a lovakat, zsiráfokat és szarvasokat, akik amúgy éhen halnának.

Az élelmezéssel egyelőre nincs gond, vagy legalábbis a cikk írásakor nem volt, mert Kirilo Trantin, az állatkert igazgatója egy izraeli kollégája javaslatai alapján gyorsan felhalmozott egy csomó élelmet, illetve az esetleg megsérülő ketrecek és kifutók javításához szükséges anyagokat. Amiből hiány van, az friss zöldsaláta, és mivel erre sok állatnak szüksége van, megpróbálnak saját maguk termelni belőle valamennyit, írja összefoglalójában a 444

Ami problémát jelent, az az, hogy bizonyos állatokat jobban megviselnek az állatkert falain túl zajló háború zajai, és míg légitámadás esetén az emberek be tudnak húzódni a madárházban és a félkész akvárium épületében kialakított óvóhelyekre, vannak olyan állatok, amiket nem lehet elbújtatni. Horace, a 17 éves  elefánt annyira fél, hogy egy ápoló mindig vele alszik. Azért, hogy ha felriadna a robbanások hangjára, azonnal a kedvenc csemegéjével, almával tömje be az ormányát, majd addig beszéljen hozzá, míg meg nem nyugszik.

elefánt

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

-.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top