nlc.hu
Trend

A Patent nőnapi plakátjai Budapesten

„Virág helyett: biztonságot” – kijózanító plakátokkal szórta meg Budapestet a Patent

Nagyon sok minden nincs rendben az egyenjogúság ügyében a női jogokért küzdő szervezet szerint.

Budapest több csomópontján is plakátolt a Patent Egyesület; a női jogokért küzdő szervezet megbecsülést követel a dolgozó anyáknak, felhívja a figyelmet, hogy „aki szeret, az nem öl meg”, „a nők teste nem árucikk”, és „a zaklatás nem bók”, illetve szolidaritást vállal az ukrán nőkkel.

A Patent nőnapi plakátjai

Forrás: Patent/Facebook

Közleményük szerint „a menekülthullámmal tömegével érkeznek bántalmazott, megfélemlített nők, egyre többet hallunk katonák által elkövetett tömeges nemi erőszakról – nemzetiségtől függetlenül”.

Míg Magyarország jelenleg a saját női állampolgárait sem képes hatékonyan megvédeni az erőszaktól, ez nem szabad, hogy azt jelentse, hogy a hasonlóan érintett de még kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, menekült nőket magukra hagyja a magyar állam, amin átutaznak, vagy ami ideiglenesen befogadja őket. A most tömegével érkező ukrán lányok és nők szinte teljesen a civilek támogatására vannak utalva.

A fenti linken található egy angol és magyar nyelvű információ- és szolgáltatásgyűjtemény, ami hasznos lehet menekült és menedékkérő lányoknak, nőknek, anyáknak és segítőiknek. Bejelentették továbbá, hogy a jogsegélyvonaluk március 8-tól zöldszámmá válik, így a magyar számról indított hívások mától ingyenesek. Az új telefonszámuk: 06 80 80 80 81

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top