nlc.hu
Trend
Y2K stílustippek 30 felett

A 40 az új 20: öltözz úgy, mint a kétezres években!

Nem baj, ha nem akarsz újra csípőnadrágot és haspólót hordani, így is van miből válogatni, ha szeretnéd egy kicsit visszatekerni az idő kerekét.

A divat örök körforgás, ez egy elcsépelt, de igaz megállapítás, és ahogyan egyre gyorsabban váltják egymást a kollekciók az üzletekben, egyre inkább úgy tűnhet, hogy olyan trendek bukkannak fel újra, amelyek még nagyon is élénken élnek az emlékezetünkben, aki például az ezredforduló környékén volt tinédzser vagy járt a húszas évei elején, az nap mint nap szembesülhet azzal, hogy a mai kamaszok és fiatalok pontosan ugyanúgy öltözködnek, ahogyan ő is tette, és esetleg már van olyan korú gyermeke, aki amiatt rágja a fülét, hogy miért kell kiselejtezni évekkel ezelőtt azokat a cuccait, amik ma újra divatosak, vagy amiket legalább iróniából menő lett hordani.

És ez persze jó alkalom arra a mostani harmincasoknak és negyveneseknek, hogy a régi szép idők emlékére hódoljanak azoknak a trendeknek, amikért meg voltak őrülve anno. A Y2K stílusnak ugyanis számtalan olyan eleme van, amit nemcsak tinédzserként vagy húszévesként lehet beilleszteni a gardróbunkba, most egy szubjektív gyűjtés következik arról, hogyan milyen trendek visszatérésének lehet örülni a bagett táskák feltámadása mellett.

Mindegy milyen nadrág, csak legyen bő szárú

Talán egyetlen régi/új trendek nem örültem annyira, mint ennek. A szekrényemben továbbra is lesz hely a szűk szárú farmernadrágoknak, még ha a Z-generáció eltörölné azokat a Föld színéről, az a pár mom jeans sem végzi a kukában, ahogyan a cigaretta fazonú, elegánsabb nadrágok sem. Sőt, nemcsak a szekrényemben lesz helyük, tovább is hordani fogom ezeket, de a favoritok mindenképpen a bő szárú szövet- és farmernadrágok, amelyekből olyan nagy a választék, talán mint még soha.

Persze nem most van az első szezon, hogy újra nagyobb számban tűntek fel az üzletekben, de talán most ér csúcsára, és biztosan mindenki talál kedvére valót, hiszen vannak decensebb, laza és elegáns szettekhez is illő szövetnadrágok, rengeteg csodás színben lehet kapni nadrágkosztümöket bő nadrággal, de ha valaki a maximális kényelemre és variálhatóságra szavaz, akkor érdemes a farmerek környékén is szét nézni, és igen, természetesen a melegítőalsóknál is tarol a bő, széles szár.

Bő szárú nadrágok

Fotó: Getty Images/nlc.hu

A hajszálcsík visszatér

Az YK2 stílussal visszatértek a nagyon színes, nagyon bohókás, feltűnő minták, de ha nem ezek pörgetik fel a dopamintermelésünket, akkor sincs ok az aggodalomra, reneszánszát élik a hajszálcsíkos ruhadarabok is, és az előző trenddel összhangban főleg bő nadrágok, nadrágkosztümök készülnek olyan mintás anyagokból, és mint a lenti példák mutatják, bármennyire visszafogottnak is gondoljuk elsőre ezt a mintát, lehet olyan fazont választani vagy úgy kombinálni a szigorúbb darabokat más holmikkal, hogy ne úgy nézzünk ki, mint aki éppen egy maffiafilm forgatására tart vagy éppen aki Wall Street-i brókerként szeretne bankot robbantani. 

Halszálka csíkozás

Fotó: Getty Images/nlc.hu

Élénk színek minden mennyiségben

Az élénk színek valamilyen formában mindig jelen vannak, vagy azért, mert éppen a nyolcvanas évekhez nyúlunk vissza, amikor minden rikító, neon árnyalatokban pompázott vagy éppen más korszak inspirálja a tervezőket. Annak, aki most pörgeti végig a webshopok kínálatát, érdemes felkészülni egy nem éppen retinakímélő vizuális élményre, mert ugyan a pasztelles árnyalatok is jelen vannak, ilyen csodás kékeket, zöldeket, lilákat, narancssárgákat és rózsaszíneket már régen láthattunk a kínálatot böngészve.

Igen, ezekkel a színek nem feltétlenül az ezredforduló sajátjai, sokakat a hippikorszakra emlékeztethetnek ezek, de részben pontosan ehhez az időszakhoz nyúltak vissza a kilencvenes, kétezres években. És legyen bármilyen idős az ember, a színektől nem kell félni, lehet, hogy egy kicsit próbálgatni, egy kicsit kísérletezni kell, netalán egy szakember tanácsát kell kérni, de aki nem mer, nem nyer. 

street style fotok

Fotó: Getty Images/nlc.hu

-.-.-

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top