nlc.hu
Trend

Így másold le otthon Hailey Bieber manikűrjét

Megőrül a net Hailey Bieber körmeiért – Mutatjuk, hogy készítsd el magadnak otthon

Ha te is szeretnél olyan elegánsan szexi manikűrt, mint a trendet elindító Hailey Biebernek van, akkor most figyelj!

Hailey Bieber a Met-gála óta szinte kizárólag egyetlen típusú manikűrre esküszik. A fehér, elegánsan csillogó, mégis szexi körmöket az internet népe kollektíven a cukormázas fánkokhoz hasonlította, és ha te is szeretnéd leutánozni – mert ennél most nincs menőbb manikűr –, akkor van egy jó hírünk. Hailey körmöse, Zola Ganzorigt megosztotta, mit kell tenned lépésről lépésre, hogy te is elérd a tökéletes cukormázas hatást, még akkor is, ha otthon nem géllakkal, hanem sima körömlakkal dolgozol. Mi pedig tolmácsoljuk a tippeket.

@zolaganzorigt

♬ original sound – Zola

Alapozz!

A hibátlan műhöz először is szükséged lesz egy jó vászonra, azaz: készítsd elő a körmeidet úgy, hogy arra a lakkot minél szebben felvihesd majd, a manikűröd pedig annyival tovább tartson. Mosd meg a kezed és szedj le minden maradék körömlakkot lemosóval. Ezután áztasd az ujjaid hegyét meleg szappanos vízbe néhány percig. A következő lépés, hogy told hátra a körömágyat az erre készült eszközzel, és ha nagyon profi vagy, akkor óvatosan levághatod a felesleges bőrréteget a körmöd körül. Innentől már csak annyi a teendő, hogy egy acetonos körömlakklemosóval átitatott vattapamaccsal újra átmosd a körmeidet, hogy eltávolítsd az esetleges olajat a körmeidről. Ezt ugyanis a lakk nem szereti, nem tapad meg rajta rendesen. Az előkészítést zárd azzal, hogy felviszed a körmödre az alaplakkot. Erre azért van szükség, mert így megóvod a körmeidet, és ezáltal hosszabb ideig fent marad a manikűr is.

Fehérrel nem lőhetsz mellé

Hailey Bieber körmeinek alapja a fehér szín, de nem is akármilyen: amolyan tejes fehér, csillámmentes árnyalat. Ezt egy vékony rétegben vidd fel, hogy áttetsző fehér fedést kapjanak a körmeid. Várj úgy három percet, majd fesd át még egyszer fehérrel.

Hailey Bieber körmei

Fotó: Instagram/@haileybieber

Jöhet a cukormáz

Miután Hailey manikűrjét géllakkal csinálja a profi körmöse, ezért ők krómport használnak – ez azonban nem igazán elérhető nekünk, egyszerű halandóknak, akik otthon babrálnak a körmeikkel. De szerencsére Ganzorigtnak erre is van megoldása. Azt javasolja, hogy egy csillogó fehér lakkot keverj össze egy átlátszó fedőlakkal. A fedőlakk ugyanis felhígítja a másikat, amit egyetlen rétegben viszel majd fel a körmödre és meg is lesz a cukormáz hatás. A két lakkot egy tiszta felületen (akár egy eldobható tányéron, akár egy erre a célra készült festőpalettán) keverd össze úgy, hogy több cseppet öntesz ki mindkét üvegből, ezáltal elkerülve, hogy hamar megszáradjon a lakk. Használd a csillogó árnyalat ecsetét, hogy felvidd a higított lakkot a körmödre három egyszerű mozdulattal (először középre, aztán a két oldalra). Ismételd a műveletet addig, amíg minden körmödre jut csillogó fedés.

Az utolsó simítás

Amint a lakkozással megvagy és vártál legalább 15 percet – vagy amíg száraznak érződik érintésre a lakk – fejezd be a manikűröd körömágyápoló olajjal és kézkrémmel, hogy egy extra réteg védelmet kapjon a körömlakkod, a bőröd pedig selymesen puhának érződjön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top