nlc.hu
Trend

MTV VMA ruhák 2022

Gigantikus kukazsák, bimbótapasz és gót szambatáncos a fekete szőnyegen – Az MTV VMA 2022 leg-leg-leg ruhái

A glamúr, az Y2K és a hajótörött sikk is visszaköszönt idén az MTV VMA fekete szőnyegén, többen is akadtak, akik Addams Family-karaktereknek öltöztek és persze olyanok is, akiken nem volt alsónemű.

Vasárnap este rendezték meg az MTV Video Music Awards gálát a newarki Prudential Centerben, ahol ezúttal vörös helyett fekete szőnyegen vonultak fel a hírességek, akik közül feltűnően sokan választottak szintén ilyen árnyalatú öltözéket is az eseményre. 

Fekete, fekete, fekete

Lili Reinhart MTV VMA 2022

Lili Reinhart (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

A 2022-es őszi-téli szezon egyik meghatározó divatirányzata a gót sikk lesz, a sztárok stylistjai, köztük Lili Reinharté is, pedig érezhetően máris rákaptak erre a trendre. 

Sofia Carson MTV VMA 2022

Sofia Carson (Fotó: Doug Peters/PA Images via Getty Images)

Sofia Carson színész-énekesnő Carolina Herrera kreációjában, az ifjú Morticia Addams képében érkezett a díjátadó gálára.

Bebe Rexha MTV VMA 2022

Bebe Rexha (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

Bebe Rexha szintén a fekete szín és egy alapvetően klasszikus sziluett mellett tette le a voksát, mely azonban a lehető legmélyebb dekoltázst és legmagasabb sliccelést kapta Vivienne Westwood tervezőasztalán.

Avril Lavigne MTV VMA 2022

Avril Lavigne (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

A hallgatólagos fekete dress code, az Y2K-irányzat néhány tipikus eleme és a narancssárga tincseknek, illetve a manikűrnek köszönhetően még némi Halloween-hangulat is visszaköszönt Avril Lavigne szettjén, mely mindezek ellenére is túlságosan egyszerű volt egy ilyen típusú eseményre.

Lil Nas X MTV VMA 2022

Lil Nas X (Fotó: Jeff Kravitz/Getty Images for MTV/Paramount Global)

Lil Nas X gót szambatáncosnak öltözve produkálta az est egyik legdrámaibb bevonulását. Öltözéke azonban nagyon is ismerősnek tűnt, méghozzá nem is olyan régről: a szett mintha csak Iman idei MET-gálán viselt outfitjének fekete verziója lett volna. A feltűnő hasonlóság nem véletlen, ugyanis a rapper öltözékét is Harris Reed brit-amerikai divattervező álmodta meg, akárcsak a szupermodellét. 

Lizzo MTV VMA 2022

Lizzo (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for MTV/Paramount Global)

Lizzótól megszoktuk, hogy nyilvános megjelenésein csak és kizárólag statement darabokban mutatkozik és ezúttal sem tett másként. Ám ez a kékesfekete Jean Paul Gaultier outfit kevéssé volt szerencsés választás, hiszen leginkább úgy festett, mintha csak egy önálló életre kelt, gigantikus kukazsák kebelezné be éppen az énekesnőt. 

Nem (teljesen) fekete

Maneskin MTV VMA 2022

Måneskin (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

A Måneskin tagjai a védjegyükek számító glam jegyében öltöztek fel: némi ezüsttel és egy szív alakú bimbótapasszal küldték meg a feketét. 

Blackpink MTV VMA 2022

Blackpink (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for MTV/Paramount Global)

A dél-koreai Blackpink tagjai egymáshoz, a fekete szőnyeghez és az együttes nevéhez, vagy legalábbis annak első feléhez egyaránt hozzáöltöztek. Mi ez, ha nem stílusos?!

 Dove Cameron MTV VMA 2022

Dove Cameron (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

Dove Cameron színész-énekesnő úgy döntött, hogy felnőtt Wednesday Addamsnek öltözik az eseményre és ez mindent egybevetve még csak nem is volt kifejezetten rossz döntés.

Sabrina Carpenter MTV VMA 2022

Sabrina Carpenter (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

Néhány éve igen markáns trendnek számítottak a vörös szőnyegen azok a ruhák, melyek egyértelműen mutatták: viselőjükön nincs sem melltartó, sem pedig bugyi. Bár az irányzat örvendetes mértékben visszaszorult, teljesen nem tűnt el, szinte minden gálán akad egy-két olyan híresség, aki továbbra is ennek megfelelően öltözik fel. Ezúttal Sabrina Carpenter amerikai énekes-színésznő volt az egyik… 

Becky G MTV VMA 2022

Becky G (Fotó: Doug Peters/PA Images via Getty Images)

Becky G pedig a másik. A Tarot kártyalapok kristályokból kirakott képeivel díszített Zuhair Murad couture estélyi elülső és hátsó oldalát csupán pántok fogják össze, így az énekesnő-rapper szintén csak alsónemű nélkül viselhette azt rendeltetésszerűen.

Taylor Swift MTV VMA 2022

Taylor Swift (Fotó: Gotham/WireImage)

Taylor Swift azon kivételek közé tartozott, akik semmilyen fekete ruhadarabot vagy kiegészítőt nem viseltek a gálán. A énekesnő az ékszer és a ruha pazar szerelemgyerekét öltötte magára. A flapper stílusú Oscar de la Renta pucérruhát nem egy kristálycsillár, hanem a Look What You Made Me Do című dalához készült videoklipjének egyik jelenete inspirálta, melyben egy kristályokkal teli fürdőkádban üldögél. 

Chloe Fineman MTV VMA 2022

Chloe Fineman (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

Chloe Fineman jelent meg az esemény egyik legszokatlanabb és talán leginkább magyarázatra szoruló öltözékében. Az első pillantásra egy szkafander és egy hálózsák keresztezéséből született kreációt valójában a bevásárlókocsik ihlették. A színésznő-humorista ugyanis egy amerikai élelmiszer-házhozszállító cég, az Instacart kampányarca és a szettet ennek jegyében készítette el az avantgárd divatban utazó, New York-i threeASFOUR tervezőcsapat. A ruhába több zsebet is varrtak, melyekben különféle nassolnivalókat helyeztek el, míg a szegélyeket narancssárga golyórágókkal töltötték fel.

Tate McRae MTV VMA 2022

Tate McRae (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic)

A kétezres évek elején Paris Hilton volt az első számú zászlóvivője a hajótörött sikknek, melynek jegyében kamuszakadt holmikban mutogathatta a lehető legtöbb fedetlen testfelületét. Ezt az irányzatot idézte meg vészjósló hitelességgel a kanadai énekes-táncos Tate McRae öltözéke. 

DJ Diamond Kuts MTV VMA 2022

DJ Diamond Kuts (Fotó: Kuts Arturo Holmes/FilmMagic)

DJ Diamond Kuts foglalkozását tekintve ugyan lemezlovas, ám valamilyen érthetetlen oknál fogva úgy döntött, hogy az idei VMA gálára műkocsolyázónak öltözik. És ha a műkorcsolya versenyruhákat idéző miniruha még nem is lett volna kellőképpen egyértelmű, a korcsolyára hajazó hófehér, platform bokacsizma már kellőképpen azzá tette az outfitet. 

Anitta MTV VMA 2022

Anitta (Fotó: Cindy Ord/WireImage)

A legvégére hagytuk a gála ruhaversenyének győztesét, Anittát, aki nem mellékesen a Legjobb latin művész kategóriában hivatalosan is díjat kapott. Az aszimmetrikus fűzővel készült Schiaperelli estélyi rafinált műalkotás, hiszen a brazil énekes-dalszerző bal keblét egy szürrealista stílusú, szívet jelképező rátét takarta csupán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top