nlc.hu
Trend

Divatos frizurák, őszi hajtrendek

7 hajtrend őszre, ha vágyod a megújulást

Mutatjuk a legújabb frizuratrendeket minden hajtípusra és hajhosszra.

Retró fazonok és karakteres hajszínek jellemzik az őszi frizuratrendeket, legyen szó rövid pixie-ről, vagy a hetvenes évek inspirálta hatalmas loboncokról. A nagybetűs Hajak ideje jött el, amik esetén a „reggel így keltem fel” hatás is komplett frizurát jelöl. Mutatjuk a hajdivatot, amit érdemes követni, pláne, ha egy kis frizurafrissítésre vágyunk.

Hetvenes évek hajai

Kaia Gerber

Kaia Gerber (Fotó: Bruce Glikas/WireImage)

A hippi korszak kifelé szárított, arcok keretező tincsei, a lépcsőzetes kialakítású frizura ismét fénykorát éli. Ha kedvünk tartja, Farrah Fawcett-féle Charlie angyalai stílusban is megdobhatjuk a volument, esetében egy erős, de rugalmas rögzítést nyújtó hajlakkot azért ne hagyjunk le utolsó lépésként. Persze visszafogottabb is lehet az eredmény, a lényeg a lépcsőzetes kialakítás, amihez csodásan illenek a nagy hullámok. Frufruval is működik a fazon, ám a tömör helyett hosszabb, lazább változatot kérjetek, amit lazán két oldalra söpörhettek. 

Tündöklő rézszín

Zendaya

Zendaya (Fotó: profimedia)

Nagy kedvence lesz az őszi-téli szezonnak a meleg, rezes árnyalatú hajszín, ami csodásan illik az évszakot meghatározó, természetes árnyalatokhoz. Eleganciájába mégis vegyül kellő vagányság hozzá, hogy nemcsak olyan klasszikus frizurák társául mutat jól, mint Zendaya loknijai, de vagány hajakhoz is érdemes kipróbálni. Persze csak akkor, ha saját színeinkhez passzol a finoman vöröses tónus. 

Julianne Moore

Julianne Moore (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Palacknyak frufru

Lily Collins

Lily Collins (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Living Proof)

A hetvenes évek trendjéhez is kapcsolhatnánk, de önmagában is stabilan sikkes a bottleneck, azaz palacknyak frufru, ami nem más, mint a hosszú, közepesen tömött, de szép tincsekbe rendeződő frufru, mely keretezi az arcot. Ott találjuk benne a párizsi sikk legjavát, elegáns, játékos és szexi egyszerre, mesterkéltség nélkül tesz hozzá megjelenésünkhöz.

Pixie minden formában

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Megkerülhetetlen a rövid pixie frizura, népszerűségét mutatja, hogy bármilyen textúrájú hajból divatos. Lehet tükörsima és csigába rendeződő, borzasan laza vagy látványosan hátrafelé beszárított. A kilencvenes évek stílusában jól passzol hozzá a barna hajtő és szőke tincsek párosa. Eltűzhetjük oldalra picike csatokkal, vagy ékesíthetjük selyemsállal, hajpánttal is, Charlize Theron, Zoë Kravitz vagy Osvárt Andrea frizurái szuper példák a frizuratrendre. 

Halle Berry

Halle Berry (Fotó: Steve Granitz/Getty Images)

A szexi ősz haj

Andie MacDowell és Helen Mirren

Andie MacDowell és Helen Mirren (Fotó: Gisela Schober/Getty Images)

Sztárok egész sora áll előttünk példaként: ősz hajunkat kár szégyellni, inkább éljük meg a benne rejlő szépséget és különlegességet. Helen Mirren, Alexandra Grant, Andie MacDowell és Sarah Jessica Parker is így döntött, de érdemes a #silverhairdontcare hashtag alatt gyülekező fotókra is rákukkantani, hogy lássuk, milyen fantasztikusan mutat másokon a hajszín. Hamvasító samponnal nagyon szépen fokozhatjuk házilag is a szín szépségét, de érdemes fodrászunk segítségét is kérni, hogy igazán kiemeljük az ősz haj ezüstös ragyogását.

Határozott bubi

Lucy Hale

Lucy Hale (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for alice + olivia)

A shag fazonok közt üdítő másságot jelentenek az élesen vágott bubi hajak, melyek tömörségét csak fokozzák a szinte borotvaéles hajvégek, a mindenhol egyforma hajhossz és a középválaszték. Klasszikus, váll fölé érő hajból mutat igazán jól, ekkor adja ki magát a fazon. Ha úgy látod, a tűző nyári nap, a strandolás megviselte tincseidet, ennél jobb rövid fazon nem kell, hogy felfrissítsd frizurádat. Vasalhatod szögegyenesre, ha úgy tetszik, de akkor is dögös, ha a kilencvenes évek stílusában hagysz némi természetes hullámot a hajadban, afféle franciás lazaságnak is eladhatod a hatást.

Jourdan Dunn

Jourdan Dunn (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Vagány wolf cut

Billie Eilish

Billie Eilish (Fotó: profimedia)

Tartja magát továbbra is a borzas mullet frizura, aminek kialakítását wolf cut néven találjátok. A shag hatást sem nélkülöző fazon lelkét a megannyi réteg és a tépett hatás adja, ami legjobban félhosszú hajjal működik. Kifejezetten vagány frizura, ami nagyon jól működik göndör hajból. Egyenes haj esetén érdemes lágy hullámokat tenni körkefe vagy hajformázó segítségével, és hajhabbal rögzíteni az eredményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top