nlc.hu
Trend

Őszi sminktrendek 2022

7 őszi sminktrend, amik pontosan azt kínálják, amire szükségünk van

Nemcsak látványossá teszik a hétköznapokat, de erőt, magabiztosságot is adhatnak az őszi sminktrendek.

A színeknek erejük van, hatással van ránk, milyen árnyalatokat viselünk, még akkor is, ha nem tudatosan választjuk meg őket. Nemcsak az öltözködésre vonatkozik ez, sminkünk is befolyásolja a hétköznapok hangulatát. Egy vörös rúzshoz erőt, a magabiztosság érzetét társítjuk, a szépen meghúzott tusvonal tekintetünk éberségét hangsúlyozza, a pirosító ellensúlyozhatja a fáradtságot, sápadtságot. Az őszi sminktrendeket át- és áthatja a színek és fények ereje, melyek aktualitását a pandémia utóhatásaként szokás felvezetni: végre nincs maszk, lehet sminkelni, maxoljuk hát ki a lehetőséget.

Ám mind tudjuk, az előttünk álló időszak sem lesz könnyű, ahhoz pedig tudományos elemzéseket sem kell idecitálni (mert amúgy vannak), hogy magunktól is érezzük, kellenek az apróságok, amikből erőt meríthetünk. Elérhető, megszerezhető élmények és tárgyak, amikkel pillanatok alatt, egyszerűen javíthatunk közérzetünkön. Ilyen a sminkelés is, amiben a sminktrendekre most abszolút partnerként tekinthetünk.

Tökéletes tökéletlenség

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

A grunge visszatérő népszerűsége is erősíti a sminktrendet, mely feketével kontúrozott szemsminkkel dolgozik. Egyfajta füstös szemsmink, ám jóval kevesebb precizitással. Sminkecsetet előkeresni hozzá felesleges, ujjainkkal elég felpaskolni a színt, vagy szétdolgozni a szemceruza vonalát és voilá, máris kész a maszatos hatású smink. Tudjuk, munkahelyre nem ő az ideális választás, ám bulikba, baráti összejövetelekhez, hétvégi lazuláshoz hozni fogja az elvárt hatást.  

Fotó: JP Yim/Getty Images for Michael Kors

Fotó: JP Yim/Getty Images for Michael Kors

Nem téli színek

Fotó: profimedia

Fotó: Profimedia

Ellenpontja is lehetne a füstös szemeknek a trend, mely a nyártól megszokott élénk árnyalatokat költözteti a szemhéjakra. A Valentino e tekintetben is a pink mellett tette le a voksát, a Barbie-core nemcsak az öltözködésben lehet meghatározó. Ám nemcsak ez az árnyalat létezik, a kobaltkék sötét, sejtelmes és nemes jellege is népszerű választás lesz az őszi-téli szezonban, mint ahogyan a lilákkal, zöldekkel, sőt, pirosakkal is játszadozhatunk kedvünkre, elég arra figyelni, hogy színeinkhez és stílusunkhoz passzoljanak az árnyalatok.

Fotó: Peter White/Getty Images

Fotó: Peter White/Getty Images

Színezett fények

fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Az ajakközpontú sminkek a szezon kedvencei, melyek közt a visszafogottabb vonalat a hibrid ajakápolók jelentik. Lehetnek színezett szájfények, színezett ajakápolók vagy lágy színt és ápolást nyújtó ajakrúzsok – épp hogyan targetálja termékét a márka. Hétköznapi sminkekhez tökéletes választások, mert bár tartósság nem jellemzi őket, kopásuk sem feltűnő, mégis diszkrét színnel, fénnyel ajándékozza meg az ajkakat. A pink-nude-korall vonalon többféle árnyalat is rendelkezésünkre áll, így a hűvös, semleges és meleg tónusú arcbőrhöz is garantáltan találunk hétköznapi aduászt.  

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Élénk cicaszemek

Fotó: Fernanda Calfat/Getty Images

Fotó: Fernanda Calfat/Getty Images

A cicaszemsminkek rajongóinak új, látványos kedvence lehet az élénk színekkel kombinált változat. Ha szeretsz kísérletezni a sminkeddel, érdemes kipróbálni, milyen a szexi tusvonal, ha kobaltkékkel vagy épp pinkkel húzod meg. Jól mutat az is, ha a fekete ívet hangsúlyozod pluszban egy vibráló árnyalattal, bulisminkek tucatjának adhat alapot az ebben rejlő variációk száma. Laquan Smith és az Emporio Armani bemutatóján is láthattuk a karakteres sminktrendet, amihez érdemes lesz kezed ügyében tartani nyári sminkpalettád élénk színeit. 

Fotó: Daniele Venturelli/WireImage

Fotó: Daniele Venturelli/WireImage

Látványos pirosítás

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

A nyolcvanas évek stílusában a látványosan pirospozsgás orcák jöttek divatba, melyekhez az évszaknak megfelelően a mélyebb tónusok kerültek előtérbe. Üde hamvasság, napcsókolta hatás helyett a terrakotta színek, a barackos, sötétebb rózsás árnyalatok kerültek előtérbe. Esetükben is alapvetés a fényes finish, az arc esetén ugyanis a dewy hatás népszerűsége nem enyhül, így pirosítónkkal is inkább emeljük ezt tovább, mint furán elfojtsuk a természetes bőrfény ragyogását. Nagyon divatos, ha a pirosítóból a halántékra is kerül, alkalmi sminkek látványos eleme lehet, hétköznapokra bátorság és stílus kérdése, mi fér bele nekünk a repertoárba.

Fotó: Fernanda Calfat/Getty Images for CHRISTIAN COWAN

Fotó: Fernanda Calfat/Getty Images for CHRISTIAN COWAN

Vörös ajkak

Jessica Chastain

Jessica Chastain (Fotó: Profimedia)

Az ajaksminkek látványosabb trendjét egyértelműen a vörös rúzsok jelentik, azok minden tüzességével és gazdaságával. A téglavöröstől a málnapirosig bármilyen árnyalat megfelelő, ebből a szempontból a legfontosabb, hogy színeinkhez passzoljon a rúzs, és tovább fokozza, kiemelje nőiességünket. A vörös rúzs öltöztet, ám szexi és kihívó is egyúttal, amire mindig számíthatunk, ha egy kis plusz erőre, magabiztosságra van szükségünk.

Rihanna

Rihanna (Fotó: Profimedia)

Grafikus szemsminkek

Anna Sui

Anna Sui (Fotó: Profimedia)

Továbbra is tartja magát a Z-generáció kedvence, a grafikus szemsmink trendje, aminek minden eleme a játékosságról, vagányságról (és a szuper kézügyességről) szól, melyek mentén kirajzolódnak az ívek olykor egészen futurisztikus egysége. Ám távolról se gondoljuk korhatárosnak a dolgot, nézzük csak meg, milyen remekül feldobták vele Isabelle Huppert vörös szőnyeges cicaszemsminkjét. A fekete tusvonalakhoz elég a jó sminkalap és pici korrektor, a látványos ívek nagyon jól érvényesülnek majd a bőrszín alapon, ám ha van kéznél színes tus, érdemes kipróbálni, miként mutat, ha pár helyen plusz színnel egészíted ki a mintát.

Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top