nlc.hu
Trend

Őszi-téli cipőtrendek 2022

Ultraplatform, metálfény és combig érő csizmaszárak – Őszi-téli cipőtrendek 2022

A 2022-2023-as őszi-téli szezon cipődivatja a legkevésbé sem a visszafogottságról szól: feltűnő és megosztó irányzatok uralják és még a klasszikusok is kaptak némi frissítést. Trendkörkép.
Őszi-téli cipőtrendek 2022 trend divat cipő csizma

Hegyes orrok

A mindenkori lábbelidivat egyik legnagyobb klasszikusa a hegyes orr ebben a szezonban a körömcipőkön és a csizmákon is jelen van és ebben még nincs is semmi különös. A hegyes orrok azonban ezúttal speciális „kíséretet” kaptak, mégpedig mérnöki pontosságú, befelé dőlő – vagy akár hajló – tűsarkakat vagy szintén befelé keskenyedő éktalpakat. Ilyen vonalvezetésű cipőket láthattunk többek között a Prada, Roberto Cavalli, a Saint Laurent, illetve a Givenchy kifutóin is.

Hegyes orrú cipők
Megnézem
Összes kép (4)

Platformok

A platformcipők évek óta stabilan divatban vannak, azonban a dizájnerek – többek között Marc Jacobs, a Bottega Veneta, a Valentino, az Altuzarra vagy épp a Versace háznál –  a 2022-2023-as kollekciók megalkotásakor, biztos ami biztos, hozzácsaptak még néhány centit a platformtalpak megszokott magasságához. Az ultraplatformok elsősorban a Mary Jane cipőkön, illetve a bokacsizmákon mennek a szó szoros értelmében véve nagyot, méghozzá nem csak feketében, illetve natúr árnyalatokban, de kifejezetten élénk színekben is.

Platform
Megnézem
Összes kép (4)

Sneakerek

A sneakerek sem ebben a szezonban mennek ki a divatból, az már biztos. Az összes bevált típus velünk marad a retro háromcsíkostól a dorkókon át a chunky sneakerekig. Nincs változás abban sem, hogy ezeket a lábbeliket a sportostól az elegánsig lényegében bármilyen stílusú öltözékkel ér párosítani, ahogy azt egyebek között a Gucci, a Loewe, a Louis Vuitton vagy épp a Balmain bemutatóin láthattuk. 

Sneakerek
Megnézem
Összes kép (5)

Oxford, loafer

A maszkulin stílusú lábbelik, mint a Oxford cipők, illetve a loaferek, ebben a szezonban chunky, azaz a szokványosnál kissé, vagy akár jelentősen bumfordibb, szélesebb vagy épp szögletesebb változatokban lesznek a legeslegtrendibbek. Ilyen modellekkel rukkolt elő például a Miu Miu, Gabriella Hearst vagy a Coperni is. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az említett cipők hagyományos, finomabb vonalú verziói ne maradnának divatban. 

Oxford, loafer
Megnézem
Összes kép (3)

Motoros stílus

A csizmadivatban az egyik meghatározó vonal a motoros csizmák ihlette irányzat lesz. Minél több csat van egy csizmán, ezen az őszön és télen annál menőbbnek számít. Az egyéb jegyeikben is motoros csizmákat idéző modellek mellett – mint például a Miu Miu kreációi –, egészen más stílusú darabokon is megjelennek a csatok, például hegyes orrú bokacsizmákon, mint az Alexander McQueen divatháznál, vagy épp gót csizmákon, mint Roberto Cavallinál.

Motoros csizmák
Megnézem
Összes kép (3)

Veszkó

A divattervezők évek óta igyekeznek visszaterelgetni a divat fősodrába a veszkócsizmát, több-kevesebb sikerrel. Idén olyan márkáknál bukkant fel, mint a Chanel, a Chloé vagy épp az Alexander McQueen. A lábbeli 2022-2023-as szezonra, utcai viseletre szánt változatai azonban a tradicionális cowboycsizmáknál némileg minimalistább, díszítetlenebb darabok, elsősorban sötét vagy natúr árnyalatokban.

Western
Megnézem
Összes kép (3)

Combcsizmák

Csizmafronton a legmarkánsabb trendek ebben a szezonban egyértelműen a combcsizma ígérkezik. A stílus számtalan divatház kollekciójában megjelent, többek között a Burberrynél, Elia Saab-nál, a Dieselnél, a Trussaldinál, Roberto Cavallinál, Carolina Herreránél, a Bottega Venetánál, vagy épp Isabel Marantnál, és a sort folytathatnánk még. Az alig valamivel térd fölött végződőtől kezdve egészen a comb felső harmadáig érő hosszig, a teljesen szűktől a lazán elálló, vagy akár rogyasztott szárig mindenféle verzióban, a legkülönfélébb árnyalatokban dívik idén télen ez a lábbeli, elsősorban magas sarkakkal vagy platform talpakkal. Az outfitekben akár főszerepet is kaphat, oly módon, hogy teljes hosszban hagyjuk érvényesülni, minivel vagy a csizmaszárba tűrt, szűk nadrággal kombinálva, de trendi lesz szofisztikáltabb módon, térdig vagy térd alá érő szoknyával viselni is, mely alól nem látszik ki a csizmaszár vége.

Combcsizmák
Megnézem
Összes kép (6)

Metálfény

Azok számára pedig, akik önmagukban nem találnák kellőképpen feltűnőnek az előzőekben felsorolt lábbelifazonokat, a divatipar kínál megoldást. Divatosak ugyanis a metálfényű textúrák, az arany és az ezüst mellett színesben is. A metálfényű lábbelik – körömcipőktől a combcsizmákig – felbukkantak egyebek között a Dolce & Gabbana, Giambattista Valli, a Courrèges, Isabel Marant és a Prada kollekcióiban is. Hogy az utcai divat mennyiben teszi őket magáévá, persze már más kérdés.

Metálfény
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top