nlc.hu
Trend

A 3 legrosszabb sminktipp amit valaha hallhattál

A 3 legrosszabb sminktipp, amit valaha hallhattál

Ezek a sminktippek tényleg többet ártanak, mint használnak.

Vannak sminktippek, amik annak ellenére szokásokká népszerűsödtek, hogy a hétköznapokban egyáltalán nem állják meg a helyüket. Az eredmény inkább bénácska lesz, mint szép, vagy csak pont egy picit előnytelenebb, mint lehetne, ha elfelejtenénk a látottakat, hallottakat. Ilyen tippek közül mutat be hármat az a Krémmániás TikTok-videó, amit neked is érdemes megnézned.

1. Sminktipp, amit felejts el: pirosítás mosolygás közben

Úton útfélen szembejön velünk a javaslat, miszerint ha pirosítás közben picit mosolygunk, egyértelműbben látni fogjuk, hol vannak az „almácskák”, hová érdemes a pirosítót felvinni. Ez azonban nincs így. Egyrészt arcforma kérdése, hová kerüljön a pirosító, mekkora ívben, felületen árnyalva adja a legelőnyösebb, pirospozsgás hatást. Másrészt pedig, amint arra a Krémmániás videó rámutat, ha mosolygunk, feljebb tolódik az orca, így normál állapotban valójában sokkal lejjebb lesz majd a pirosító, mint szeretnénk. Miután pedig az arcárnyalásnak szuper lifting hatása is lehet, érdemes ezt a hibát elkerülni. 

Ha nem mosolyogsz, a pirosító lejjebb kerül, mitn szeretted volna.

Ha nem mosolyogsz, a pirosító lejjebb kerül, mint szeretted volna (Fotó: TikTok/kremmania)

2. Sminktipp, amit felejts el: túl sok korrektor

A rengeteg Kardashian-féle, látványos, ám maszkszerű és csak a kamerák előtt mutatós sminkek alapeleme a vastagon, V-alakban felvitt korrektor a szem alatti területre. Ennyi anyagot azonban a valóságban lehetetlen eldolgozni úgy, hogy az pár óra múlva ne üljön bele a ráncokba és nagyítsa fel még azokat is, amik nincsenek. A TikTok-videóban is jól látszik a különbség, nemcsak túlzó a korrektor hatása, de előnytelen is lesz az eredmény, bármilyen profi sminkszivaccsal vagy ecsettel dolgozzuk el. Érdemes helyette például úgy elkészíteni a sminket, ahogy Wayne Goss sztársminkes javasolja, a mimikai ráncok szempontjából sokkal szebb lesz a sminkünk.

Beleül a ráncokba a túl sok korrektor, ha vastagon, V-alakban visszük fel a szem alatti területre.

Beleül a ráncokba a túl sok korrektor, ha vastagon, V-alakban visszük fel a szem alatti területre (Fotó: TikTok/kremmania)

3. Sminktipp, amit felejts el: halpofi kontúrozás közben

A pirosítózáshoz hasonlóan a kontúrozásnak is megvan a maga grimasza, amit jobb elfelejteni. A bronzosító felviteléhez szokás javasolni, hogy picit „szívjuk be” az arcunkat, hogy jobban lássuk az ívet, hová kerüljön orcáinkon a bronzosító. A trükk azonban csak elméletben működik, a valóságban ilyenkor is rossz helyre visszük fel az arcárnyalót. Lejjebb kerülhet, mint szeretnénk, ezért itt is pont attól a lifting hatástól esünk el, ami előnyösebbé teszi sminkünk összhatását.

Persze amíg hamvas huszonévesek vagyunk, kis különbségeknek tűnhetnek ezek, azonban ha túlhaladunk a „bizonyos koron” és kezdjük látni, tapasztalni a bőröregedés jeleit, érdemes változtatni sminkelési szokásainkon, hogy valóban olyan hatású legyen a végeredmény, amilyet szeretnénk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top