nlc.hu
Trend

Meleg, de elegáns öltözködés

Meleg és elegáns: így öltözz, ha 18 fok van az irodában!

Hőérzetnövelő divattippek arra az esetre, ha a hűvös munkahelyen is szeretnél vagy épp kötelező elegánsan öltözködnöd.
öltözködés réteges öltözködés őszi-téli divat

Energiatakarékossági okokból rengeteg munkahelyet nem fűtenek fel idén ősszel és télen 18-20 foknál melegebbre, azonban sokak számára ebben a helyzetben sem opció dupla pulcsiban, kabátban ülni naphosszat az íróasztalnál, vagy épp fogadni az ügyfeleket. Sok helyen továbbra is kötelező  betartani a szigorú irodai dress code-ot, de az is érthető, ha egyszerűen saját döntésed alapján szeretnél továbbra is elegánsabban öltözködni, ám lehetőleg úgy, hogy közben nem fázol. Ehhez adunk most tippeket. 

Aláöltözés

A réteges, mégis csinos szett alapját az aláöltözet adja. Érdemes melltartó-alsó kombó helyett bodyt választani, vagy trikót húzni a fehérnemű fölé. Ezekből is a legjobb, ha az úgynevezett thermo változatokat keresed, ezek ugyanis csak minimálisan vastagabbak, azonban érzékelhetően jobban melegítenek, mint ugyanezen ruhadarabok hagyományos verziói.

Akár nadrágos, akár szoknyás outfitet viselsz, egy okosan megválasztott harisnya is sokat dob a hőérzeteden. A vékony, 50 den alatti nejlonharisnyák tehát egyértelműen felejtősek.

Szóba jöhetnek egyrészt a kötött harisnyák – ezen belül is a legjobb a kasmír –, illetve még inkább az úgynevezett opaque, vagyis az átlátszatlan, 50-60-80 vagy 100 denes modellek. Nejlonharisnyából szintén elérhetők már thermo változatok, melyek kifelé, ránézésre semmiben sem különböznek az átlátszatlan nejlonharisnyáktól, így a viselésük nem megy az elegancia rovására.

Aláöltözés
Megnézem
Összes kép (5)

Blézer+kötött

Az irodai dress code és a réteges öltözködés magától értetődő alapkombinációja a blézer vagy kosztüm kötött felsőrésszel párosítva. Ez utóbbi legyen garbó vagy magas nyakú pulóver, lehetőleg gyapjúból, kasmírból vagy alpakából. Fontos szem előtt tartani, hogy ezeknél az összeállításoknál mindig a blézer vagy a kosztüm a „főszereplő”, az alatta viselt felsőrész tehát legyen letisztult, egyszínű, árnyalatban harmonizáló vagy kontrasztot adó, egyszerű kötésmintával készült darab, mely semmiképp sem akarja túllicitálni az öltözék többi elemét. Az összhatás így nem lesz kevésbé sikkes, mintha blúzt vagy inget viselnél, viszont értelemszerűen jobban melegít.

Blézer garbóval
Megnézem
Összes kép (5)

Kötött ruha

Az idei őszi-téli szezon legtrendibb darabjai között is ott vannak a kötött ruhák, melyek megfelelő szabással és árnyalatokban szintén passzolnak a munkahelyi ruhatárba. Keresd a minimum térdig vagy az alá érő, a test vonalait finoman követő – tehát nem cuppanósan szűk, de nem is slamposan bő – modelleket pasztell- vagy földszínekben, esetleg feketében! Egy derékövvel a ruhát még dekoratívabbá és nőiesebbé teheted. Ha pedig még egy réteg kívánkozik rád, vegyél fel hozzá egy árnyalatban harmonizáló blézert!

Kötött ruha
Megnézem
Összes kép (5)

Mellény

A mellények szintén a barátaid lehetnek a hűvös hónapokban, ezek belül is két típus van, melyekben leginkább érdemes gondolkodnod, ha irodai öltözködésről van szó. Az egyik a kötött mellény, melyet akár egy hosszú ujjú basic top, de akár egy – a mellénynél vékonyabb, egyszerű – kötött pulóver fölé is felvehetsz. Utóbbi megoldás majdnem olyan, mintha két pulcsi lenne rajtad, viszont a karjaidnak szabadabb mozgást biztosít és küllemében is esztétikusabb. A másik mellénytípus, ami szóba jöhet, a hosszított, leginkább ujjatlan kabátra hasonlító mellény, mely készülhet szövetből, de akár műszőrméből is. Ezeket a mellényeket alapdarabokból álló szettekkel kombináld, hibátlanul mennek például egy egyszínű pulcsi-nadrág párosításhoz. Előnyük a kötött mellényekhez hasonló módon az, hogy miközben egy plusz réteg van rajtad, a karjaid szabadabban mozognak és a megjelenésed is mutatósabb, mintha például a szövetkabátot hagynád magadon.

Mellény
Megnézem
Összes kép (6)

Bőr, műbőr

A bőr és a műbőr cuccok ebben a szezonban is nagyot mennek, annyira, hogy ebből az anyagból most lényegében minden ruhadarab trendinek számít. Alapdarab a bőrnadrág, a skinny változatok mellett immár bő szabással is, de divatosak még az ilyen anyagú kabátok, blézerek, ingek,  mellények, szoknyák, valamint egészruhák. Az anyag egyik előnyös tulajdonsága, hogy önmagában is növeli a hőérzetet – de több márkánál  találunk belőle extra meleg, thermo verziót is –, mindemellett pedig remekül rétegezhető, kombinálható szinte bármilyen más anyagú holmival, így kötöttekkel is. 

Műbőr nadrágkosztüm
Megnézem
Összes kép (5)

Lábbeli

A megfelelő lábbeli megválasztása szintén lényeges, hiszen hiába öltözünk bármilyen rétegesen akkor, ha a lábunk fázik. Októbertől már egyértelműen csizmaszezon van, így a formális, elegáns szettek is viselhetők stílusban hozzájuk illő csizmákkal. Lapos csizmából továbbra is trendi a chelsea fazon, mely elsősorban nadrágos összeállításokhoz illik. Bokacsizmából, illetve térdcsizmából hegyes(ebb) orrú, kocka- vagy tűsarkú modellben érdemes gondolkodni, melyek nadrágos és szoknyás outfitekhez egyaránt passzolnak. A szezon legtrendibb csizmája azonban egyértelműen a combcsizma, mely szintén lehet elegáns és a munkahelyi ruhatárba illeszthető, abban az esetben, ha velúrból vagy kevésbé fényes bőrből készült, sötét vagy natúr árnyalatú, illetve a sarka sem extrém magas. A combcsizma egyértelmű előnye, hogy alulról nagyszerűen melegít. Párosítható szűk szabású nadrággal, de még sikkesebb – és egyben praktikusan a hidegtől is véd –, ha midi szabású szoknyával vagy egészruhával veszed fel, úgy, hogy a csizmaszár eltűnik a szoknya alatt.

Bokacsizma
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top